Министърът на културата проф. Велислав Минеков на посещение в ДКТ „Иван Радоев”- Плевен

МИНЕКОВ
проф. Велислав Минеков, служебен министър на културата. Снимка – БТА – Плевен.

На 16-ти септември проф. Минеков, който е служебен министър на културата, пристигна в Плевен, за да изгледа постановката на Александър Морфов – „Антигона”. Преди спектакъла колегите от БТА и радио Дарик, го попитаха как стоят нещата със средствата за довършителния ремонт на сградата на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. Оказва се, че такива едва ли ще бъдат осигурени. Ето причините, които посочи проф. Минеков:

„В момента насочвам аварийни средства, но те са едно нищо. Това е кърпене на дупки. Това са средства до 30 хил. лв. За някои места те са отчасти спасителни. Но има обект за 42 млн. лв., а аз ще дам 30 хил. Разбирате ли разликата ?!

До края на годината ще имам трудности, най-вече с това, което е по Закона за обществени поръчки. Тепърва трябва да пуснем конкурсите, тепърва да направим правилата за тях, което означава поне 3 месеца докато има резултат по ЗОП /Закон за обществените поръчки, б.а./”

Проф. Минеков обясни, че тези поръчки са оставени от миналия кабинет и не са придвижени до момента. Това означава, че резултат по тях, след всички процедури предвидени по ЗОП, могат да се очакват догодина. Има целеви средства, но те могат да се дадат с огромно закъснение именно по тази причина.

„Идва зима и какво ще се прави през този сезон ми е напълно неясно”, каза проф. Минеков. Допълни, че има заложени 60 млн.лв. в МК, които вероятно ще бъдат върнати на републиканския бюджет заради невъзможност да бъдат усвоени именно поради забавени процедури от предишното ръководство на министерството. „Такова нещо до сега не е било”, каза още проф. Минеков.

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *