Министерство на външните работи на България към Еди Рама: Очакваме албанският премиер да съобразява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за членство в ЕС

МВнР. Снимка – интернет.

Бърза реакция на българското Министерство на външните работи ! На Еньовден, 24-ти юни, излезе с „Позиция на МВнР” по повод казаното от албанския министър- председател Еди Рама, че „България е позор !” https://www.mfa.bg/bg/news/34358

В позицията между другото се казва: „…не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един правителствен ръководител. Жлъчните подхвърляния в подобен нисък езиков регистър не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско общуване. Очакваме албанският премиер да съобразява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за членство в ЕС”.

Деликатният език на дипломацията…..Вместо направо да се каже „Еди Рама – ти си позор за просветена Европа!”.

Днес в ЕК обсъждали повече казаното от този Рама, отколкото решението на България за вдигане на ветото за преговори с Македония. Това съобщи в следобедните си новини БНТ. Според еврочиновниците обидата към България била по-скоро заради „ексцентричния” нрав на албанеца. Така ли ?! Много скоро в ЕК комисия ще разберат какво значи „албански реотан”. И как ще накараш един реотан да мисли и спазва „европейските ценности”.

До този момент друга реакция срещу казаното от „ексцентричния” Рама – НЯМА ! Всички се крият зад позицията на Външно министерство. Защото нямат своя ! А защо нямат своя – е близко до ума. Дано е така близо този ум и по време на избори, че аман от „албански реотани” в България.

Споделете:

Прочетете също

Александър Трайков е новият заместник областен управител на област Плевен

Иван Петков – Областен управител на област Плевен; Александър Трайков – заместник областен управител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.