Милковица празнува

Снимка – пресцентър община Гулянци

От пресцентъра на община Гулянци ни уведомяват, че на 25-ти юни плевенсккото село Милковица, община Гулянци, е отбелязало своя празник. И още:   

„Кметството и читалище „Иван Вазов 1928“ бяха подготвили богата музикална програма, която създаде много настроение на площада. В нея участваха децата от ДГ „Детска радост“, Дария и Виктор Капитанови с камерна ръченица, Юношески танцов състав и ВГ „Милковчанка“ при читалището, гост-изпълнителите Галя Кокорска, Биляна Добрева и Бисерка Венкова, Славян Мацев и инструменталисти от музикалното училище в гр. Плевен и Фолклорна формация „Мизия“ гр. Плевен.

Гости на празника бяха кмета на общината Лъчезар Яков, кметове на кметства, общински съветници и ръководители на институции от общината. При откриването на събитието кметът на Милковица Михаил Пелев подчерта значението на празника за местните, благодари на всички помогнали в осъществяването му и пожела здраве и много настроение.  Кметът на общината също поздрави множеството и изрази радостта си от това, че хората отново са заедно на площада, могат да се веселят и да забравят поне за кратко грижите на ежедневието. Всеобщото веселие на площада продължи до късните часове с концерт на оркестър „Славяново“ и заря.

В рамките на празника се проведоха и други инициативи – приятелска футболна среща между действащия отбор на ФК „Свобода“ с. Милковица и отбор „Ветераните“, Турнир по стрелба и Благотворителна сладкарничка“.

Снимки – пресцентър община Гулянци.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.