Последни новини
Начало | Новини | Милионери – водачи на листи ?

Милионери – водачи на листи ?

Пет милиардери, 1100 милионери и първо място в Източна Европа по брой на мултимилонери и милиардери. Това сочи проучване на Merrill Lynch, цитирано от bradva.bg.  В България няма официални статистически данни, по които да бъде изчислен броят на милионерите, както в САЩ това става чрез класациите на „Форбс“. Според Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара 70 % от собствениците на строителни компании, както и голяма част от бизнесмените в туристическия сектор са милионери. Когато се изчислява обаче техния брой, не е достатъчно да бъдат взети предвид  активите им, а трябва да бъдат включени и парите, които те дължат. Ако се разглеждат само активите, милионерите в страната са над 10 хиляди, посочва „Стандарт“, но тези без задължения са към 1100 според Божидар Данев. Според наши източници трима милионери има и сред водачите на партийни листи в Плевен. Иначе броят на плевенските милионери е над 10 души, в това число лекари, съдии, бизнесмени, политици. Журналистът Григор Лилов, който проучва темата с милионерите посочва, че в Испания има само един милиардер, в България – те са пет. Според в-к „Стандарт“ 80 % от българските милионери имат силни връзки с организираната престъпност.

Повечето български милионери предпочитат да стоят далеч от светлината на прожекторите. Те обичат скъпи часовници, притежават лични самолети, карат коли за по 440 000 евро и плуват с яхти на стойност 10 млн. евро. Те почиват на Малдивите, наемайки цели острови, за да не бъдат обезпокоявани, посочва сайта брадва.бг.

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

5 коментара

 1. милионер

  Кажете им имената на тия милионери в Плевен, що ги не казвате ? Плевен загива и ние с него ама тарикатите милиони правят.Дайте им имената да ги видим или ви е страх.

 2. Правда Маринова

  Г-н Милионер, в момента в който ни кажете името си /истинското/, ще напишем имената на тримата милионери.

 3. Иванова

  Хубаво е, че се тревожите за Плевен. Само че защо оставате безучастен за деянията на тарикатите. Нали знаете, че докато ние седим и се възмущаваме бездействено, те постигат своето. Действия, а не констатации трябват.

 4. Комарницки

  Всички знаят милионерите-мошеници! Предстои от управлението на настоящия кмет броят им да се увеличи поне с още 4-5 броя! Краденето тече с пълна сила! Няма сила да ги спре!

 5. Пабло Ескобар

  Колумбийската мафия също крадеше и бе свързана с олигархията и банкстерите,но строеше градове и помагаше на бедните и онеправданите! А вие тук, в Плевен ударихте всички рекорди – обрахте до шушка града, предприятията и Общината! Ами, вие, негодници клети, не се ли досещате, че раковите клетки, които унищожават болното тяло, накрая умират, заедно с него!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *