Последни новини
Начало | Икономика | Милионерите се множат, а бедните търкат талончета

Милионерите се множат, а бедните търкат талончета

Всяка седмица – трима нови милионери се появяват в страната. Това сочи официалната статистика на БНБ. Преди пет години по официални данни на НСИ – 11 са милионерите в Плевен. По неофициални – над 15. Това са бивши кметове и министри, лекари и собственици на здравни заведения, нотариуси,  строителни босове, депутати.

Проучване на Merill Lynch /цитирано от bradva.bg/, посочва България като страна с 5 милиардера и първо място в Източна Европа по брой на мултимилионери и милиардери. Според в-к „Стандарт“ 80 % от българските милионери имат силни връзки с организираната престъпност.

В края на м. септември т.г. броят на депозитите на  граждани със суми над 1 млн.лв. е – 862. Това е нов рекорд, сочат данните на БНБ. В рамките на година милионерските депозити нарастват с 11 %. В същото време броят на най-малките влогове – до 1000 лв. – намалява. Данните сочат, че депозитите на богатите нарастват най-бързо, а бедните теглят от спестяванията си, за да вържат семейния бюджет. Или търкат талончета и така пълнят сметките на милионерите –  собственици на хазарта.

 

 

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *