Начало | Новини | Милионерите в Плевен

Милионерите в Плевен

Снимка – интернет.

Девет са физическите лица, обявили в декларациите си пред НАП – Плевен доходи над един милион лева придобити през 2014 година. Данните от обработената информация показват, че деветимата са декларирали общо над 15.5 млн.лв, уточниха от офиса на НАП в Плевен.

Данните за 2019-та година ще бъдат известни в края на м. февруари, но по наша информация броят на плевенските милионери се е увеличил с още три физически лица.

Общо за страната 259 са физическите лица с доходи над един милион лева. Сред тях има и петима чужденци, спечелили общо 14 млн.лв. Най-много „милионери” има в София – 129, следват Варна – 18 и Пловдив – 16.

На базата на данните за първите десет в класацията, профилът на българинът, декларирал най-висок доход от 2014 г., е мъж на 49 години, от София с доходи от над 8,7 млн. лв. годишно. В топ 10 на богатите хора има само една дама.

С доход над един милион лева придобит по трудови и приравнени към тях правоотношения е и най-младият българин, който е плевенчанин.

Както и през предходните години сред милионерите за Плевенска област преобладават едноличните търговци със стопанска дейност в сектор земеделие. Новото е, че сред тях има и две дами.по данни от 2015 год.

Най-младият милионер в България е от Плевен. Това сочат данните на НАП, съобщава „Телеграф”. Богаташът е едва 28-годишен мъж  Декларирал е общо 1 186 269 лв. като 1 176 529 са от заплата, а 9 740 лв. – от друга стопанска дейност. Това означава, че на месец е печелил близо 100 000 като възнаграждение.

Прочетете също

Преустановяват провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито в община Плевен

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, според която на територията на община Плевен, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *