Последни новини
Начало | Икономика | Милионерите в България се увеличават по време на пандемия

Милионерите в България се увеличават по време на пандемия

Снимка – интернет.

По данни на статистиката на БНБ, за второто тримесечие на годината /април – юни/, с 45 са повече депозитите на домакинствата с над 1 млн. лв.Броят им в края на юни е вече 987. Сумата по тези депозити е 2, 538 млрд. лева. Това прави средно по 2 602 363 лв. на влог.

Спрямо второто тримесечие на миналата година нарастването на общите пари в милионните депозити е с 277 449 000 лв., а броят им е със 71 по-висок, сочат още данните на централната банка на страната.

Очаквано, най-много са влоговете до 1000 лв. броят им е 5 511 354, а общата сума в тях е едва 876 852 000 лв. Броят на тези депозити за последното тримесечие е намалял с 149 391, а парите в оцелелите сметки – с 45 172 000 лв.,

По двама нови милионери се „пръкват“ на всеки три дни в страната, съдейки по банковите им влогове. Милионерските депозити се увеличават с 60 броя през последното тримесечие на миналата година, пише в. „Труд“, като се позовава на данните на БНБ.

Това представлява рекорден ръст на милионерите в страната в рамките на едно тримесечие и за първи път броят им надминава 1000.

За плевенските милионери все още няма официална статистика. През 2017-та бяха 14, по данни на НСИ. По-късно броят им е нараснал с още трима, по неофициални данни. Сред тях са арендатори, медици, мениджъри в IT компании, собственици на фирми, политици и др.

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *