Последни новини
Начало | Новини | Милен Маринов: Ще върнем вярата на хората, че може да има честно управление и справедливост в обществените дела

Милен Маринов: Ще върнем вярата на хората, че може да има честно управление и справедливост в обществените дела

Милен Маринов – кандидат-кмет на община Червен бряг издигнат от ПП “Възраждане” и Костадин Костадинов – председател на ПП “Възраждане”

Милен Маринов е издигнат за кандидат – кмет на община Червен бряг от ПП „Възраждане”. Той единствен от кандидатите не е участвал до сега в политиката и управлението на общината. Милен Маринов е с висше образование, семеен, със собствен бизнес, дарител и общественик.

Според него най-тежкият проблем на хората в община Червен бряг е тоталното им безверие във всички политици. Убита е вярата им, че в общината може да има честно управление. Управление от умни, образовани и почтени хора.

ПП „Възраждане” издига такива хора за кметове и общински съветници, информира М. Маринов. Според него в ситуация като тази в Червен бряг, трудно се печели доверие, но не е невъзможно. Личният пример и изпълнението на дадената дума от страна на възрожденците, са техният гарант пред хората. За младите лица от „Възраждане”, най – важна е постоянната връзка с гражданите. Защото те са работодател на всички кметове и общински съветници, а не партиите, убеден е Милен Маринов.

Затова ако бъде избран за кмет,  той ще предложи на Общинския съвет да приеме решение за провеждане на допитване до хората по най-важните въпроси от ежедневието им.. В Червен бряг не се е провеждал местен референдум за каквото и да било, а това е един от начините гражданите пряко да участват в управлението.

Според младият кандидат – кмет, много важен за бъдещето на града и общината е новият Общински съвет. Защото от него зависи както работата на кмета, така и условията за работа, бизнес и живот в общината. Ето защо в листата на „Възраждане” са включени личности с активна гражданска позиция. Всички те поемат задължението на всеки три месеца да се отчитат пред гражданите какво са свършили. Както и да бъдат активни в комисии и заседания и да поддържат постоянна връзка с хората.

Докато не се спре с избора на съветници, които само взимат заплати и уреждат личните си интереси, няма да има полезен Общински съвет, убеден е Милен Маринов. Но за това отговорност носят гражданите. Каквото си изберат – това и ще получат.

От „Възраждане” ще поемат конкретни ангажименти пред съгражданите си, ако същите им дадат шанс да ги изпълнят.

На първо място – с избор на приоритети при разпределянето на парите от бюджета. Той е над 20 милиона за община Червен бряг. Не е много, като  се има  предвид, че повече от половината отива за делегираните дейности, а за ремонт на всички улици в града и пътищата до кметствата трябват поне 10 милиона. Как да се действа когато парите не стигат ?  Единият вариант е да се вдигнат данъците. За нас от „Възраждане” – това е изключено, категоричен е Милен Маринов.  Остава да действаме така, както правим със семейния бюджет. Парите са толкова – да видим какво ще купим и от какво ще се лишим. И това се решава от всички в семейството. Така трябва да бъде и с общинския бюджет. Допитваме се до гражданите  – за какво да харчим и от какво ще се лишим през годината. При ясно очертани и общоприети цели при разпределението на бюджета, ще се внесе спокойствие и сигурност в работата на всички.

Ако бъде избран за кмет, той ще предложа на Общинския съвет намаляване на местните данъци и такси в допустими граници. За такса битови отпадъци, съгласно промените в Закона за местните данъци и такси , приети на 3-ти ноември 2017 год., общините са задължени от 1-ви януари 2020 година да изчисляват такса битови отпадъци /ТБО/ на база количество. Отпада опцията за изчисляване на таксата на база данъчна оценка.

Милен Маринов припомня, че според сроковете заложени в Закона, до 30-ти септември  2019 год. кметът на общината е длъжен да осигури информация за броя на ползвателите на услугата, в имотите на територията на общината. А от 01.01.2020 год. ТБО за всяко задължено лице се определя за календарна година при спазване на принципа за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

При данъка за автомобилите Общинският съвет в Червен бряг е приел от 10 до 30 % по-високи стойности от минималните за страната  при мощност на автомобили от 55 до 150 киловата. Общини като Видин, Монтана, Враца, Ловеч  са приели минималните ставки, а в Червен бряг те са завишени.  Наемните цени на земеделска земя от общинския поземлен фонд  варират от 36 до 50 лв. на декар. И тази разлика е 40 %, което е необосновано предвид  категорията и мястото на земеделската земя. Подобно е положението с мерите и пасищата. Това ще се промени ако избирателите изпратят в новия Общински съвет хора от „Възраждане”.

От „Възраждане” ще осигурим  справедлива и прозрачна бизнес среда за местните предприемачи и външни инвеститори, категоричен е Милен Маринов. Защото бизнесът е този, който създава работни места. Ето защо за него трябва да има равнопоставеност в условията и сигурност в бъдещето.  От „Възраждане” ще предложат на бъдещия Общински съвет да приеме техни предложения, между които:

 • освобождаване от местни такси и данъци за 2 години за начинаещ бизнес,
 •  специално административно обслужване за предприемачи,
 • облекчени наемни условия при ползване на общинска собственост,
 • намаляване на автомобилния данък,
 • намаляване на таксата за ползване на общински земи и пасища,
 • прозрачност в обществените поръчки,
 • контрол върху харченето на общински средства,
 • подкрепа на иновативни идеи за развитието на града
 • изграждане на местно депо за отпадъци и извозването им до сметището в Луковит.
 • повишаване събираемостта на местните данъци и такси,
 • справедлив бюджет за кметствата.

От „Възраждане” са категорични, че в основата на промените стои образованието и културата. Управлението на един град и на една община не е работа за „прости хора” както  се втълпява от най-високо място. Ето защо в системата на образованието те предвиждат:

 • създаване на фонд „Иновации в образованието”, чиято цел ще бъде морално и материално стимулиране на учители с нов подход в обучението и постигнати резултати от това. Финансово подпомагане на учители – пенсионери. Финансово подпомагане на училища направили модерна материална база.
 • отпускане на общинска стипендия за студенти в затруднено материално положение при условие за добър успех и работа в община Червен бряг 2 години след завършването си.

В областта на културата предвиждат изцяло нов подход в създаването и реализацията на културен продукт. Само с фолклор това не става, убеден е М. Маринов. Фолклорът трябва да се пази, но днешният ден принадлежи на новите технологии, новите идеи и новите хора. Червен бряг трябва да си върне образа на духовно средище, но това не може да стане с панаирджийски скари и бараки. Ето защо ще предложим Културен календар, който чрез съвременни културни инициативи, да стане част от националния и международен културен обмен. Да привлича интереса на българи и чужденци, да привлича туристи и да раздвижва местната икономика и частна инициатива.

Това са само част от идеите на младите хора от „Възраждане”, за които те имат образование, опит и мотивация да ги приложат, стига хората да им дадат възможност с избора си на 27-ми октомври. И ако този избор е за нов модел на управление на община Червен бряг – решението е бюлетина номер 48. Бюлетината на “Възраждане”.

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Един коментар

 1. Избирател

  Браво момче ! Умен си, млад си, давай ! Само да не станеш като дъртите хитреци от партиите, че тогава вече града нема да те побере ! Събирай четата и действайте ! Успех ! И победа !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *