МИГ Кнежа ще представи резултати от своята работа

На 26.11. 2021 г. от 11:00 ч. в конферентната зала на Община Кнежа, ще се проведе информационна конференция във връзка с изпълнение на проект „Популяризиране ефективността на подхода ВОМР чрез създаване на информационен сайт, исторически албум и провеждане на фермерски фестивал с цел запазване на МИГ като действащ субект“.  

В изпълнение на проекта беше  създаден информационен интернет сайт за територията на Сдружение МИГ-Кнежа portalkneja.com.

Сайтът представя интегрирана информация за всички населени места обхванати от МИГ. Информацията включва следните раздели и направления: всички природни и културни забележителности, представени с текст, снимки и видеоклипове; обектите на материалното и нематериално наследство; история на населените места; дейността на културните и научни институции и читалищата; справочници за местния бизнес, НПО; битови услуги, хотели, ресторанти, атракциони и други туристически обекти; многобройните културни събития, които се организират в общината; любопитни факти, типични продукти и рецепти. Има и специална секция, посветена на подхода ВОМР и дейността на МИГ-Кнежа.

На 25.09.2021г. в гр. Кнежа се проведе „Фестивал на местните земеделски продукти и занаяти“, като част от дейностите по проекта. В това първо по рода си събитие за територията на община Кнежа се включиха 50 участници – от секторите на науката и образованието, земеделски стопани и преработватели на земеделска продукция, пчелари и представители на местни занаяти и приложни изкуства.  

На 01.10.2021 г. в Общинския исторически музей гр. Кнежа бе представен „Албум с етнографски и археологически колекции на Общински исторически музей гр. Кнежа“. С издаването на този албум се постига по-широко популяризиране на историята, археологията и етнографията на района като част от местната идентичност.  Албумът е достъпен и в електронен вариант за изтегляне и на новият информационен интернет сайт portalkneja.com.

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *