Медици от УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен спасиха от сигурна смърт тежко отровена млада жена

UMBAL Pleven
УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен. Снимка – Интернет.

Екипи на Спешно отделение, Клиника по токсикология  и Клиника по нефрология и диализа спасиха от сигурна смърт тежкоотровена млада жена от Горнооряховско.

Новината съобщи проф. д-р Васил Тодоров, дмн, Началник на Клиника по нефрология и диализа, където и досега се лекува пострадалата около 40-годишна жена.

Тя постъпва в Спешно отделение на 29 януари в изключително тежко състояние, докарана от родния си край по спешност. Жената е с много тежка комбинирана интоксикация вследствие на употребен антифриз и медикаменти. Пристига в безсъзнание, приета е през Спешното в Клиника по токсикология, но заради изключително лошите й показатели се налага освен консервативно лечение да се извърши по спешност извънтелесно очистване на кръвта чрез хемоперфузия и хемодиализа, което се прави в Клиника по нефрология и диализа. Жената е изведена от тежкото състояние, възстановява съзнание и нормални физиологични функции, животът й е спасен.

В момента тя е още в Клиниката , защото се налага лечение на последвалата от отравянето остра бъбречна недостатъчност, правят й се процедури, добави проф. Тодоров.

prof vasil todorov.m
Проф. д-р Васил Тодоров, дмн, Началник на Клиника по нефрология и диализа. Снимка – Интернет.
Споделете:

Прочетете също

KrK1 2024

ВМРО: Да бъдеш здрав не трябва да бъде лукс в ЕС през 21 век!

ПРЕДЛАГАМЕ СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЩ ЕВРОПЕЙСКИ ЗДРАВЕН ГАРАНЦИОНЕН ФОНД ЗА ЛЕЧЕНИЕ Това предложение прави председателят на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *