Медицински университет-Плевен затваря врати на 20 май в знак на протест

MYYY jpg

Академичната общност на Медицински университет – Плевен(МУ-Плевен) подкрепя решението на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България, взето на 17.05.2024 г., за провеждане на протестни действия. С решение на Ректорския съвет Висшето училище в Плевен се присъединява към 44 висши училища, които обявихa 20-ти май за ден на затворени врати, с изключение на провеждане на действия от неотложен характер. Преустановява се учебния процес на територията на Ректорат 1 и Ректорат 2 на МУ-Плевен.

За първи път от много години висшите училища затварят врати, за да привлечат вниманието на обществото и институциите към значимостта на науката и образованието, към правото на достойни трудови възнаграждения, към спазването на поетите ангажименти и на Закона за висшето образование в Р България.

На 20 май 2024 г. в 12:30 ч в деня на затворени врати в знак на протест Ръководството, академичната общност и администрацията ще излязат пред Ректората на Медицински университет – Плевен. Независимият синдикат при МУ-Плевен също се включва в протеста.  

Пресцентър на МУ – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *