Медицински университет-Плевен е водещ сред студентите по показателя “Удовлетвореност от избора”

Медицински университет Плевен 1 1 1
Медицински университет-Плевен.

Тези и други любопитни тенденции показва последният рейтинг на университетите у нас. Рейтинговата система на висшите училища в България помага на кандидат-студентите да се ориентират в многообразието от възможности и да направят информиран избор за своето бъдещо обучение.

Рейтинговата система съдържа информация за акредитираните висши училища в България, за специалностите, професионалните направления и образователно-квалификационните степени, по които те предлагат обучение.

Тя представлява най-големия уеб-базиран публично достъпен източник на информация за висшето образование в страната и дава възможност на потребителите да сравняват и класират висшите училища по всяко едно от съществуващите професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи качеството на учебния процес, научната дейност. Както и учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда.

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *