Медицински сестри от УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен получиха признание за професионализъм и принос в развитието на онкологичните здравни грижи

IMG 65fdb1877eb89776121ab1f1edbbd56b V

За поредна година екипът на Клиника по онкологична хирургия към УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен взе участие в “XIV  Научна конференция по онкология 2024″, в рамките на която се проведе и X-ата юбилейна сестринска сесия, съобщават от плевенската болница. Научният форум се състоя в дните 14-16 юни в Боровец и бе организиран от УСБАЛ по онкология „Проф. Иван Черноземски”-София.

Водещи специалисти от няколко лечебни заведения в страната споделиха ценния си опит и  обсъдиха нововъведенията и постиженията в онкологичните изследвания и грижата за пациентите.

Основен акцент на конференцията бяха научните доклади, които представиха актуални данни от областта на онкологията. Участниците имаха възможността да се включат в панелни дискусии, да обменят идеи и да създадат партньорства. 

В научната сесия на Академията за медицински онкологични сестри, екипът на Клиника по онкологична хирургия се представи с доклади по актуалните теми:

“Ефективно управление на симптомите при пациенти с малигнен асцит” и “Специални сестрински грижи при пациенти с булозна епидермолиза – клиничен случай”. Научните доклади бяха високо оценени от журито на Конференцията. 

За професионално израстване и принос в развитието на онкологичните здравни грижи Изабела Георгиева, старша сестра в Клиника по онкологична хирургия и Даниела Симова, мед. анестезиологична сестра в същата клиника бяха удостоени с грамоти от Българското онкологично сестринско дружество и лично от председателя Елена Христова.

Благодарение на общите усилия през годините, екипът на Клиника по онкологична хирургия към УМБАЛ “Д-р Г.Странски” създава стандарт в сферата на онкохирургията и лечението на онкологичните заболявания не само в България, но и в чужбина.

IMG 20240618 090628

Снимки: УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *