МВР упражнява натиск върху членове и симпатизанти на ГЕРБ

Валери Лачовски – областен координатор на ГЕРБ – Плевен, вляво Александър Николов от кандидат – депутатската листа на партията. Снимка – „Плевен прес“.

Недопустим натиск упражняват органите на МВР върху членове и симпатизанти на ГЕРБ. Това беше заявено от областния координатор на ГЕРБ – Плевен Валери Лачовски и Александър Николов от кандидат –  депутатската листа на партията. По този повод днес, 1-ви юли, бе свикана извънредна пресконференция за медиите.

„Искаме да ви информираме за недопустими действия на органите на МВР върху нас. Хора от моя екип са привиквани в МВР, разпитвани и предупреждавани да внимават какво правят. Накарани са да подпишат протоколи за това“, заяви пред журналисти Валери Лачовски. Допълни, че 6 човека от неговия екип, както и служители от администрацията, са били викани в РУ на МВР в Кнежа. По информация от други областни координатори на ГЕРБ, МВР прави това не само в плевенска област, а в цялата страна, каза Лачовски.

Александър Николов допълни, че са привиквани и негови клиенти, на които той е адвокат и също са предупреждавани „да внимават“. Николов , който е юрист, е категоричен, че това са недопустими действия на полицията, още повече че няма предявени обвинения за каквото и да било към привикваните лица.

Областният координатор на ГЕРБ – Плевен изрази възмущението си от органите на полицията: „Така ли ще правим честни избори? Като привикваме и сплашваме хората?! Нали говорим за свободен избор на гражданите?!“

Той уточни, че полицията извършва всичко това по указание от София и министъра на вътрешните работи. Във всички районни поделения на МВР има списъци с имена на хора, които да се привикват и „профилактират“, казаха от ГЕРБ.

За тези действия на МВР и упражняването на натиск върху членове и симпатизанти на ГЕРБ, от областното ръководство ще сезират ЦИК и съдебните органи. Още повече, че това се прави само и единствено срещу ПП ГЕРБ. От „Плевен прес“ потърсихме позицията и на Министерството на вътрешните работи, по изнесените от ГЕРБ – Плевен, смущаващи факти. От там отговориха, че ще ни бъде предоставена официална информация след като се запознаят подробно с изнесените факти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете също

Акция на полицията в Плевен „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Акция на полицията в Плевен „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Снимка – Интернет. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *