МВР-Плевен награди учениците намерили и предали в полицията изгубен портфейл с пари

333728258 116896757880697 4045571501481266895 n
Моника Никол Дима и старши комесар Веселин Вътов-директор на ОД на МВР-Плевен. Снимка – Плевен прес.

Днес, 2 март старши комисар Веселин Вътов – директор на ОДМВР – Плевен, връчи грамоти на осмокласниците намерили и предали в полицията изгубен портфейл. На срещата присъстваше само Моника Никол Дима със своята майка Преслава.

Припомняме, че двама осмокласници от Плевен предали в сградата на Областната дирекция на МВР в града на улица „Сан Стефано“ №3 изгубени пари. Те намерили портфейл на пазар в централната част на областния град на 23 февруари и незабавно ги занесли в полицията. Момчето е ученик в „Гимназия с преподаване на чужди езици“, а момичето в „Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване“.

Моника Никол Дима, ученичка в „Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване“-Плевен каза пред медиите: „Аз и моят приятел се разхождахме по центъра на града, когато случайно видяхме портфейла на земята. Видяхме как хората го подминават и решихме да видим дали в него няма документи. В портфейла нямаше документи, а сумата не беше много голяма. Ние, решихме да ги предадем в полицията. За миг не сме помислили да ги задържим за себе си. Ние, с моят приятел доста често помагаме на хора, които имат нужда от помощ“.

За доблестната постъпка на учениците старши комисар Веселин Вътов, директор на ОД на МВР-Плевен сподели: „За мен е удоволствие и повече от чест да поздравя тези прекрасни деца за примера, който дават на обществото. Именно тези деца и техният пример ни дават доста ясна представа за честност, доброта и доблест. Имаме нужда да бъдем по-добри.

Благодаря ви деца за примера, който ни давате. Благодаря и на семействата, че са възпитали такива добри деца. Грамотата е за „Проявено себеотрицание и граждански дълг в помощ на хората и обществото на Република България“.

Собственикът на изгубената сума пари все още не е намерен.

334638148 872036910538127 6667235208258833167 n
Снимка – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

1 23

Областният управител на Плевен посрещна делегация от Молдова

Делегация от молдовската комуна Гангура, Яловенски район, беше на посещение при областния управител Виолета Иеремиева. Гостите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *