МБАЛ Кнежа чества своя празник

mbal kneja
МБАЛ Кнежа. Снимка – Интернет.

На 7 декември Болницата в Кнежа отбелязва своя празник.

По този повод Илийчо Лачовски – кмет на община Кнежа отправя поздрав към екипа на болничното заведение:

“Последните две години бяха изпитание за цялото общество и днес повече от всякога разбираме колко ценни са нашите медици и всички, които самоотвержено са изправени на първа линия в битката за здравето на всички нас.

Още веднъж изказвам своята благодарност и признателност към целия екип от специалисти в МБАЛ – Кнежа, за грижите, които полагате, за неуморния труд и безупречен професионализъм, с който практикувате най-хуманната и благородна професия!

Убеден съм, че ще продължите да отстоявате пред трудностите и ще бъдете все така дръзновени и смели в осигуряването на по-добро и ефективно здравеопазване в нашата Община!

Пожелавам здраве, благополучие и успехи на целия колектив!”

МБАЛ-Кнежа ЕООД е създадена през 1964 година като градска болница със седемдесет и четири легла. През 1968 година болницата се разраства в районна болница, а през 1988 година е преименувана в общинска болница. 

На 24.09.2000 година  е регистрирана като Многопрофилна болница за активно лечение-Кнежа ЕООД. Дружеството е със 100 % общинско участие.

В лечебното заведение се осъществяват следните дейности – диагностика и лечение на остри заболявания, родилна помощ,  диспансеризация, рехабилитация, диагностика и консултации, поискани от лекар по следните основни и/или профилни специалности: кардиология, педиатрия, вътрешни болести,  неонатология, нервни болести, акушерство и гинекология, анестезиология и интензивно лечение, физикална и рехабилитационна медицина, образна диагностика, клинична лаборатория.

МБАЛ – Кнежа ЕООД е изградена от три функционално обособени блока съгласно изискванията на Наредба  № 49/18.10.2010 година на МЗ, както следва:

Консултативно-диагностичен блок;
Стационарен блок;
Административно-стопански блок.

 

Споделете:

Прочетете също

5 5

Сияна Дянкова от арт школа „Колорит“ – Плевен е финалист в световен онлайн конкурс в Англия

Седемгодишната Сияна Дянкова от арт школа „Колорит“ – Плевен е финалист на Световния онлайн конкурс …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *