Мая Манолова пред „Плевен прес“: Борисов цели да отклони вниманието върху скандалите около неговите министри

Снимка- „Плевен прес“

Днес, 9 юни 2020, в Плевен пристигна председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. Тя се срещна с автоинструктури и таксиметрови шофьори в града. На разговор с тях бяха обсъдени проблемите в условията на кризата с COVID-19. След своите срещи Манолова даде изявление пред „Плевен прес“ и кореспондента на БНР в града. В него Манолова говори за, според нея, медийните атаки към нея от страна на Бойко Борисов. Тя каза следното:

“ Борисов използва официоза си ПИК, за да сипе небивалици по мой адрес с цел да отклони вниманието от скандалите, в които не ежедневно, а ежечасно, се забъркват неговите министри. То не беше Влади Горанов, самият Борисов, Танева с изявлението си за еврофондовете. Сега се оказва, че съпруг на негов министър е проектант на образно казано „хотелския комплекс-подпорна стена“ на Алепу.“ /Става въпрос за арх. Ангел Захариев – съпруг на Екатерина Захариева, б.а./

Според нея „опитът е да се отклони вниманието от ежедневните и ежечасови скандали около правителството и да бъдат изсипани поредната порция лъжи срещу неговите опоненти.“

„Особено след 23-ти май, когато под прозоците му /б.а. тези на Министерски съвет/ му казахме, че ще участваме в изборите и ще има ревизия на неговото управление. Ще му поискаме смeтка за начина, по който е „потрошил народните пари“. От тогава неговите придворни говорители и медийни съветници, на които плащат, сипят лъжи и клевети по мой адрес. Вече съм завела дела“, заяви още Манолова.

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ коментира и изборите за председател на „столетницата“. Тя пожела успех на кандидатите, като наблегна, че няма да позволи „Изправи се.БГ“ или тя самата да бъдат замесвани във вътрешнопартийни процеси.

„Аз в задкулисни договорки и тайни срещи с представители на партии не участвам. Няма да позволя да бъда замесвана в подобни ингрити. Ще съдя всеки, който си позволи да вкара името ми в задкулисни договорки“, завърши накрая Мая Манолова.

Прочетете също

Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет Финансистът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *