Последни новини
Начало | Новини | Мартин Митев: От днешното решение на извънредната сесия ползата за плевенчани ще е индиректна

Мартин Митев: От днешното решение на извънредната сесия ползата за плевенчани ще е индиректна

Извънредна сесия. Снимка – пресцентър.

Само 20 минути продължи заседанието на извънредната сесия на Общинския съвет в Плевен. Изказвания, питания и дискусии – нямаше. Дневният ред включваше една единствена точка: Разрешение за кандидатстване на община Плевен с проект за “превенция на горските пожари”. Проектът е на стойност 3 млн. лева. 31 общински съветника гласуваха “за”, 4-ма – “въздържал се”, като не огласиха публично защо се въздържат от  подкрепа на предложението.

Попитахме председателят Мартин Митев “Каква ще е ползата за плевенчани от взетото решение днес” ? Ползата няма да е директна, отговори М. Митев. От това решение ползата ще е индиректна, защото с този проект, ако бъде одобрен, ще изградим добра противопожарна защита на горите и горските насаждения. Ще може с отпуснатите средства по проекта да се направят пътища за достъп на пожарната техника до водоизточници, както и изграждане на резервоари за съхранение на вода. През лятото знаете, че станаха станаха много пожари в землището на общината. Така че изграждането на противопожарни съоръжения е крайно необходимо и този проект е точно за това.

 

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *