Маслени портрети смениха черно-белите снимки на плевенските кметове в Заседателната зала на Община Плевен

Снимка – пресцентър община Плевен.

Портрети, нарисувани с маслени бои от плевенски творци, смениха досегашните черно-бели снимки на управлявалите Община Плевен от Освобождението до наши дни кметове. Цветните портрети са общо 35, градоначалниците са изобразени в еднакъв мащаб, с еднакъв размер, на всеки е изписано както името, така и годините, в които кметът е заемал управленския пост. „За някои в архивите нямаме запазени други снимки, преценихме, че това е историческа памет за града ни през годините, която като наследници трябва да съхраним. Освен, че с портретите стилът на изображенията стана еднакъв, и Заседателната зала в Общината е по-одухотворена“, допълни кметът Георг Спартански.

Произведенията са рисувани от художниците и членове на плевенското дружество Красимир Люцканов, Хинко Хинков, Убавка Тончев, Иван Велчев, Валентин Асенов – Хъкъла, Илиян Ангелов, Любомир Йотов и Николай Неделчев – Кокала.  

Текст – пресцентър община Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак на гърдата през целия октомври в „Сърце и Мозък“

Високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ стартира кампания за безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *