Мартин Чой с две победи на пистата в Плевен

960 600 martin choj jpg

С две първи места от двата старта на Републиканския шампионат по мотоциклетизъм завърши уикенда най-добрият български пилот Мартин Чой ( ЕКО БМВ Моторад МС 77 Рейсинг тийм).

На летищен комплекс „ Долна Митрополия“, Плевен Чой победи конкуренцията в клас SuperBike 1000сс и вече е с 19 точки аванс на върха в генералното класиране за сезона при най-бързите мотори след шест кръга.

Невероятна горещина и температура на въздуха от 35 градуса и в двата дни на шампионата не попречиха на Мартин Чой да стигне до двойния успех и да прибави максималните 50 точки към актива си. С аванс от над 15 секунди в събота и неделя Чой завърши пред Пламен Петров ( Ямаха ) и Велислав Марков ( Кавазаки).

„ Дойдох за две победи и ги постигнах. Благодаря на екипа ми за работата през целия уикенд. Бях с нов двигател и не можех да карам максимално, но съм доволен от представянето си в Плевен. Продължавам с подготовката за следващите кръгове от BMU Европейския шампионат, които ще бъдат тази събота и неделя на пистата в Бърно, Чехия“, сподели Мартин Чой.

Източник: gong.bg

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *