Мартин Митев, председател на Общински съвет – Плевен: Пожелавам на всички по-добра 2021 година, с повече надежда и спокойствие в нея

Всеки председател на Общински съвет разбира в един момент колко е труден, но  важен баланса между политическите страсти и гражданските очаквания. Когато това е налице, резултатът е добър за всички. Подобни размисли буди празничното послание на Председателя на ОбС – Плевен:

Мартин Митев, председател на Общински съвет - Плевен
Мартин Митев, председател на Общински съвет – Плевен

Всяка година в навечерието на Рождество Христово всеки от нас си припомня кои са истински важните и стойностни неща в живота – семейството, децата, нашите близки, приятелите ни. Неща, които обикновено приемаме за даденост в ежедневието си.
Празникът на Рождество Христово е сърцето на нашата вяра, а същността на Коледата е да бъдем добри, да даваме топлина и споделяме радости. Затова в навечерието на светлия празник ми се иска да пожелая за всички ни няколко неща:
Първо да сме здрави, защото както съм имал възможност да казвам и по други поводи – здравето не е всичко, но без здраве всичко друго е нищо. Тази мисъл никога не е звучала толкова актуално, колкото през тези няколко месеца от март насам. Всички сме свидетели как една коварна болест ежедневно отнема нечий близък и всеки един от нас, убеден съм, се моли светът по-скоро да открие лек. Затова пазете себе си, пазете близките си, вашите приятели, защото всички те са истинското богатство в живота ни. Да, човек може да има положение, пари и внимание, но ако няма с кого да сподели всичко това, все едно няма нищо.
Да бъдем благодарни, за това което имаме и за хората около нас. Да не забравяме да им го казваме и да им показваме своето уважение.
Нека не се страхуваме да бъдем добри, защото дори и малки добрите дела винаги носят радост. Понякога един малък, незабележим за нас жест на добрина може да бъде изключително ценен за някого. Има една древна мъдрост, която гласи: Забрави обидите, но никога не забравяй добрината. Има щастие в правенето на добро и скрито достойнство в добрите дела.
И никога да не губим надежда, защото както е казал Александър Дюма – цялата човешка мъдрост е обобщена в две думи – очакване и надежда!

Пожелавам на всички една по-добра 2021 година, с повече надежда и спокойствие в нея.
Светли Коледни и Новогодишни празници!

Мартин Митев – Председател на Общински съвет – Плевен

Споделете:

Прочетете също

voda 1

Подменят водопроводи от ВиК мрежата в област Плевен

Продължават строително-ремонтните дейности на обекти от инвестиционната програма на Дружеството за реконструкция на ВиК мрежата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *