Мартин Митев: Многото невалидни бюлетини са резултат на слаба информация

Пресконференция ГЕРБ – Плевен. Снимка – БТА Плевен.

„Плевен прес“ зададе няколко въпроса към представителите на ГЕРБ – Плевен, на провелата се пресконференция днес, в клуба на БТА – Плевен.

Един въпрос към г-н Николов и г-н Митев. Как оценявате факта, че тези избори бяха с купени гласове, корпоративен вот и голямо количество невалидни бюлетини. Според ОИК – Плевен, тази година количеството им е огромно – 14 %.

Мартин Митев: По въпросът с купените гласове няма как да коментираме, тъй като той е от компетенцията на съответните органи – полиция и прокуратура. Не веднъж сме заявявали нашата позиция по въпроса – купуването на гласове е престъпление и ГЕРБ като политическа сила осъждат подобна практика.

Що се отнася до невалидните бюлетини, да, техният брой на тези избори наистина е голям. Причината за това според мен е липсата на информираност сред хората. Много от тях са задрасквали например номера на преференцията, без да задраскат номера на партията, която издига този кандидат. И това прави бюлетината невалидна.

Според мен, администрацията занимаваща се с изборния процес и неговата подготовка не си е свършила добре работата. Което води до такива нарушения, за които става дума.

Споделете:

Прочетете също

„Забавно лято” в плевенското село Асеновци

Снимка – НЧ „Съзнание – 1894“ с. Асеновци На 4 юли са стартирали летните занимания …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.