Последни новини
Начало | Новини | Мартин Митев: Изграждането на автомагистрала „Хемус“ e сред основите въпроси

Мартин Митев: Изграждането на автомагистрала „Хемус“ e сред основите въпроси

За това становище на Мартин Митев изказано на срещата с депутатите при кмета, ни информират от пресслужбата на Общинския съвет. На тях ще се разчита за подкрепа в 44-ото Народно събрание.

„Изграждането на автомагистрала „Хемус“ и възстановяване статута на военновъздушното училище са два от основните въпроси, по които Плевен ще търси подкрепа от страна на държавата и народните ни представители. Без „Хемус“ Плевен ще си остане на нивото, на което е в момента. Този проект е важен не само за развитието на Плевенска област, но и за цяла Северна България.“

Мартин Митев участва в срещата, инициирана от кмета на Общината Георг Спартански, заедно със зам.-кметовете арх. Невяна Иванчева, Стефан Милев и Милен Яков. От новоизбраните народни представители от региона на поканата за разговор се отзоваха Васил Антонов /БСП/, Стефан Бурджев /БСП/, Владислав Николов /ГЕРБ/, Пламен Тачев /ГЕРБ/ и Велислава Кръстева /ДПС/. Идеята на срещата бе на вниманието на депутатите да бъдат представени важните за Плевен въпроси, за разрешаването на които местната власт ще разчита на подкрепа и на държавно ниво.

Проблем за Плевен е не само липсата на инвеститори, но и липсата на квалифицирана работна ръка, е мнението на Митев. Тук не говорим само за висшисти, говорим и за стругари, за заварчици, говорим за скъсаната връзка между бизнес и образование. Такава на практика няма и това изключително много пречи на бизнеса. Работни места има, но за съжаление липсват квалифицираните кадри, посочи Мартин Митев. Като проблем за Плевен той изтъкна и редица сгради с отпаднала необходимост от образователната инфраструктура, като тази на бившето училище „Марин Дринов“, на общежитието в с. Беглеж, бившата сграда на Гражданска защита в с. Бохот и т.н.

На срещата е посочено и това, че Плевен ще се радва държавата да продължи активната си подкрепа в здравната сфера и по примера на новооткрития Факултет по фармация към Медицинския университет, в Плевен да бъде разкрит и Факултет по стоматология.

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *