Мартин Митев даде положителна оценка на работата на ОбС до сега

За първото полугодие на тази година Общинският съвет в Плевен свърши много работа, е мнението на неговия председател Мартин Митев, дадено по време на пресконференцията му след заседанието на 27-ми юли т.г. Приети са нови наредби, а стари са актуализирани, за да отговарят на потребностите на гражданите. Считам, че до момента постоянните комисии към Съвета си вършат добре работата, е мнението на Митев. На въпрос „Наложеното на два пъти вето върху решения на ОбС какво означава – липса на експертност на членовете му, или нещо друго“, Мартин Митев отговори, че първото вето /за избор на управител на „Инжстрой“ – б.а./ е било отхвърлено от Административен съд – Плевен, а причина за второто е техническа грешка в компютърната система, която се случвала за първи път.

Според него обаче Законът за местното самоуправление в някои отношения е остарял и не отчита днешните реалности. В това отношение се работело от страна на Сдружението на общините повече от година, за да се актуализират някои негови текстове.

Общинският съвет ще продължи своята дейност и през лятото, обяви Мартин Митев. В последната седмица на месец август ще се проведе следващото редовно заседание.

 

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *