Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет

Финансистът Мартин Заимов е част от лицата на „Демократична България – Обединение” Плевен, включени в листата за предстоящите избори на 14 ноември. Той е на последно място в листата, нещо, на което не отдава значение, тъй като, „втори или последен е едно и също”.

Попитан от „Плевен прес” какво е мнението му за зелените сертификати и ваксините, ето какво отговори:

„За или против ваксинирането съм? Това е въпрос, който изниква във всеки дебат и често ми го задават в очакване на краен отговор. 

Към управляващите се надигна недоверие след серия от неясни действия от тяхна страна. Те не се осмелиха да признаят, че понякога нямат отговор на всички въпроси. А трябва да признаем, че все още знаем прекалено малко за вируса.

Дълго слушахме как с появата на ваксините животът ще се върне към „нормалното“, а вирусът бързо ще бъде забравен. Тези обещания обаче не се изпълниха и хората бяха подведени. В този момент на несигурност трябва да разчитаме, че свободата на личния ни избор ще бъде уважена.

Моята позиция остава неутрална – признавам, че не мога да кажа със сигурност трябва ли да се ваксинираме, или не. За момента, за себе си избрах да не се ваксинирам. Мисля, че всеки има правото да избере сам, без това решение да влияе върху ежедневието и свободата му. Неприемането на чуждото мнение и страхът от открита дискусия са в разрез с разбиранията и ценностите ми. 

Вярвам, че трябва да уважаваме различията си и да не допускаме да се създават враждуващи лагери, както и темата за ваксинацията да се превърне в табу. Нека се опитаме да превъзмогнем страха, да говорим и споделяме открито, и да се движим заедно напред към свят, в който вирусът ще е лесно лечим или изчезнал напълно”.

Бюлетината на „Демократична България – Обединение” Плевен, е под № 30, а преференцията на Мартин Заимов е с № 115.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

Икона на Света Варвара. Снимка – Интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *