Марио Тодоров – новият областен управител на Плевен?

Марио Тодоров. Снимка – интернет.

Марио Тодоров е изборът на служебното правителство за областен управител на Плевен. Това научи „Плевен прес” от добре осведомени източници. Заповедта на МС се очаква да излезе тази седмица.

Припомняме, че Марио Тодоров беше областен управител на Плевен по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. На 16-ти февруари 2017 год., с решение на тогавашния МС, той смени Ралица Добрева, областен управител /ГЕРБ/.

Плевенчанинът Марио Тодоров е роден на 25-ти юни 1956 година и е завършил Военен университет „Васил Левски” – Велико Търново. Той има квалификация офицер от мотострелкови войски – военен инженер по експлоатация на АТТ. Има и гражданска специалност – машинен инженер двигатели с вътрешно горене.

От 1988 година Марио Тодоров работи в системата на МВР. Бил е разузнавач, началник на полицейски участък, началник на група, началник на Първо РПУ, началник на служба „Полиция” при РДВР – Плевен. Тодоров е награждаван 13 пъти, по информация от МВР.

През 2018 година като зам. директор на ОДМВР – Плевен, комисар Марио Тодоров депозира заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание. Това става след приключване на провелото се тогава Национално съвещание и допълнителна среща с тогавашния министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов. В лаконичното съобщение на МВР не се дава информация за мотивите, посочени от Тодоров като аргумент за напускане.

Сред бившите си колеги Марио Тодоров се ползва с уважение като дългогодишен и утвърден експерт с богат административен и управленски опит.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.