Марио Рангелов /ДПС/ поведе в анкетата за доверие към бившите депутати от област Плевен

От ляво на дясно: Валери Лачовски, Марио Рангелов, Найден Зеленогорски. Снимки и колаж: Плевен прес.

Изненадващ обрат се получи в резултатите от анкета на „Плевен прес”, с която питаме „Ще дадете ли отново доверие на депутатите, които избрахте през 2021 и 2022 година?”. Анкетата е публикувана на 7-ми февруари 2023 година. До 21-ви февруари, 10:30 часа, е събрала 423 гласа.

Марио Рангелов, бивш депутат от ДПС за 15 МИР – Плевен, е оглавил класацията до момента с 22.22 % /94 гласа/. По този начин измести Найден Зеленогорски /ДБ/, който бе на първо място, но в момента е втори с получени 17.26 % /73 гласа/. Третата позиция заема Валери Лачовски /ГЕРБ-СДС/ с 9.22 % /39 гласа/. Интересен факт е, че от 7-ми февруари до момента, гласовете за Валери Лачовски и Десислава Трифонова /ГЕРБ-СДС/ постоянно са близки по брой гласове, с разлика от 1 или 2 гласа.

Деница Николова /ГЕРБ-СДС/, която първоначално беше в челната тройка, сега е на 6-то място с 4.26 % /18 гласа/, а с 4 гласа повече е Стоян Михалев – 5.20 %. Още по-назад в резултатите са Пламен Тачев /ГЕРБ-СДС/ и двамата професори: проф. Горчев /ГЕРБ-СДС/ и проф. Румен Гечев /БСП/.

Четирима бивши депутати са почти в дъното на класацията с еднакъв брой гласове, които им носят 1.89 % /8 гласа/. Това са Стефан Бурджев и Илиян Йончев, бивши депутати от БСП, Радостин Василев /ИТН/ и Стоил Стоилов /ПП/.

Някои бивши депутати, чиито имена са включени в анкетата, до този момент не са получили нито един глас. Като вероятни причини могат да се посочат липса на разпознаваемост за тези депутати от страна на читателите, липса на информация за дейността им в бившите Народни събрания или липса на интерес към подобна анкета. Екс депутатите получили 0 гласове са Александър Александров, Венцислав Петков и Александър Тодоров. И тримата от ИТН по време на провелите се през 2022 година избори. В последствие напускат партията.

Анкетата ще бъде на разположение на читателите до 28-ми февруари, а не до 31-ви март, както беше обявено първоначално, тъй като от 3-ти март се влиза в официална предизборна кампания.

Анкетата няма претенции за представителност. Целта ѝ е да даде известна картина за наличието или отсъствието на доверие към бившите депутати от плевенска област, които бяха избирани през 2021 и 2022 година. Още повече, че някои от тях ще участват в изборите на 2-ри април 2023 година за следващ 49-ти Парламент.

Споделете:

Прочетете също

46 точки в дневния ред на сесията на Общински съвет – Плевен

Снимка – ОбС-Плевен. Общински съвет – Плевен, се събира за редовното си заседание в четвъртък …

Един коментар

  1. Благодарение на ДПС Марио Рангелов с помоща за Окръжна Болница Плевен и питане Министър Шишков за Околовръстен път на Плевен с Магистрала Хемус ! Пълно доверие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *