Марин от Плевен: Възмутен съм, че по време на пандемия някой си пълни джоба на гърба на нещастници

МАРИНННН
Марин. Снимка – Плевен прес.

Марин потърси „Плевен прес”, с молба да огласим възмущението му. То е породено от безотговорно, според него, поведение на управител на софийска кетърингова фирма. Марин е работил там и когато е предупредил, че ще подаде сигнал за нарушенията, е бил освободен от работа.

Надява се, че прокуратурата ще се самосезира от неговия разказ и ще извърши проверка. Името на фирмата, както и адресът на Марин се намират в редакцията за предоставяне при необходимост.

Ето и неговия разказ:

Става въпрос за софийска фирма за кетъринг, която снабдява с храна „Пирогов”, детски градини и други заведения.

Работих месец и половина там и като видях какво става казах, че ще се обадя на органите за проверка. След което ме освободиха. Работих като шофьор и като всякакъв.

Отначало возех храната и я разнасях в „Пирогов” и по отделенията. Куфарите, с които се доставят кутиите с храна трябва да се мият. Прави се само с хладка вода, без препарати и дезинфектанти, както е редно.

На мен лично са се оплаквали от храната санитари и сестри от „Пирогов”, които я връщат и си купуват друга. Имало е случаи и на развалена храна.

Има санитарен контрол, взимат се проби, констатират се нарушения – и нищо. Всичко си върви по старому. На човека не му пука, че хората се възмущават и връщат яденето.

Фирмата е задължена да извозва отпадъците от храната, която доставя. Става въпрос за едни оранжеви чували, които се пълнят с кутиите и остатъците от храна. Това се извозва със същия микробус, с който се кара храната. Същият се мие само с хладка вода, колкото да се отбие номера.

Повечето от нас работят без никакъв договор. Не са ми искали здравна и трудова книжка, когато започнах работа.

Маски няма достатъчно. Младежите, които возят и доставят храната, употребяват маски за еднократно ползване. Поради липса на такива, те се ползват многократно. Предпазни ръкавици, които трябва да се изхвърлят след употреба, също се използват многократно.

Хигиената е в безобразно състояние. Самите хладилници в кухните, конектоматите, с които се работи, не се мият. Аз съм работил в кухня и знам, че след всяка смяна задължително се мие и дезинфекцира помещението.

При една проверка всичко това ще се види.

Аз се прибрах преди седмица в Плевен, защото напуснах. Не са ми плащали нищо и едва ли ще ми платят за този месец и половина. Нямам пенсия, нямам никакви доходи и затова заминавам за Германия. Осигуриха ми трудов договор за гледане на болна жена.

Страх ме е от тази зараза, но нямам никакъв избор. Вече ми е все едно. Нямам какво да губя.

Споделете:

Прочетете също

С 2

Георг Спартански: Това, без което един кмет не може, е доверието на гражданите

Георг Спартански, кмет на община Плевен. Снимка – Плевен прес. Г-н Спартански, разговаряме в предизборна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *