Маратон на приятелството – Плевен 2017

Маратон на приятелството -  Плевен 2017На 21 май тази година предстои да се проведе четвъртият по ред маратон с много участници от цялата страна и чужбина. Неговото послание е насочено към здравословен начин на живот. Спортното събитие включва четири вида състезания: маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета (2 х 10км) и безплатен градски крос (3 км). Маратонът дава възможност за участие, както на професионални състезатели, така и на аматьори. Не са забравени и децата, за които се прeдвижда специален маратон.

Плевенският маратон е с категория три звезди според стандартите на Европейската федерация по лека атлетика. Същият е част от календара на федерацията и от румънска верига от исторически маратони.

След внушителния брой участници от миналата година (300 от 17 страни) тазгодишното събитие се очертава да бъде още по-внушително. Негови организатори са Община Плевен, клуб”Бегач” и Eyes Open в партньорство с Българската федерация по лека атлетика. Многобройни спонсори са осигурили парични и предметни награди за победителите, а всеки пресякъл финалната линия ще се окичи с дизайнерски медал.

В набирането на средства може да се включи всеки чрез регистрирането си за участие,  чрез закупуване на тениска в самия ден на състезанието или участие в традиционната благотворителна акция.

За първи път състезанието ще бъде запечатано на филмова лента, а в деня на събитието, 21 май, официално ще бъде открита фитнес площадка за безплатно ползване от всички.Нейното финансиране  е  в резултат от миналогодишната дарителска акция.

Желаещrте да се пробват като маратонци все още могат да се запишат онлайн на адрес:http://plevenmarathon.com/registration/.

Прочетете също

Спортна надежда от Тръстеник ще се бори  на Световно първенство по борба

Спортна надежда от Тръстеник ще се бори на Световно първенство по борба

Цветан Сирашки. Снимка – личен архив. На връх студентския празник 18 годишния  Цветан Сирашки от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *