Манолова: Източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми ?

Мая Манолова. Снимка – архив Плевен прес.

Народните представители да създадат анкетна комисия в парламента, която да провери източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми и как са се разпределяли парите, се казва в съобщение до медиите от прес офиса на „Изправи се БГ”. И още:

 Трябва да стане ясно за какво се изхарчиха 1,5 млрд. лв., обявени от Еврокомисията, в първите месеци на COVID-19.
Новият бюджет е официализирано купуване на гласове и прелъстяване на избирателите, каза Манолова и подчерта, че добавката от 50 лв. към пенсиите е до март, когато са изборите, а детските надбавки за всички деца са до края на следващата година, когато са президентските избори.
Българите ще станат по-бедни, а бизнесът ще е в състояние за интубиране, категорична е Манолова.

Вместо да се гордее, Бойко Борисов да се засрами – хора умират заради хаоса в здравната система, а лекарите изнемогват. РЗИ не могат да си изпълняват задълженията, защото случаите нарастват главоломно. Борисов обеща електронно здравеопазване и електронна здравна карта, но ги няма. Това е залезът на политическата кариера на членовете на това правителство, допълни Манолова.
Ще влезем в Народното събрание и ще има пълна ревизия на премиера, министрите и зам.-министрите, НОИ, Министерство на здравеопазването, Сребърен фонд, пенсионни дружества и държавни фирми, категорична е тя.
За изборите „Изправи се.БГ“ ще се яви с партньорска мрежа с формации, за които върховенството на правото, повишаването на доходите и разграждането на модела на Борисов са приоритет, каза председателят на „Изправи се.БГ“.
Приоритет за партньорската мрежа е повишаването на доходите на българите, като минималният месечен доход стане 1000 лв. за работещ човек чрез гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка. Вторият приоритет е преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход 2017-2018 г., допълни Манолова.
В партньорската мрежа са включени граждански и инициативни комитети с различни каузи и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски Народен съюз, социалдемократи, движение „ДНЕС“, „Нова алтернатива“ и движението на Татяна Дончева.

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *