Малчугани, родители и учители от ДГ „Слънце“ в Левски се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“

Деца, родители, учители и персонал от ДГ „Слънце” и яслата в град Левски се включиха на 16 септември в най-мащабната доброволческа акция „Да изчистим България заедно“.

Децата от филиалните групи в почистиха своите пролетни градинки от плевели и изсъхнали растения. Малките градинари оформиха нови цветни лехи, в които заедно с учителките засадиха здравец. Така двора на ДГ „Слънце“ отново стана зелен, приветлив и красив.

Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ е под надслов „ГОТОВИ СМЕ!“ и е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Именно най-малките жители ще поведат страната ни по пътя към опазването и отговорното отношение към природата, рамо до рамо със своите родители, приятели и всички нас.

Акцията на ДГ „Слънце“ беше под наслов „Заедно за по-добро бъдеще” и е част от План за работа със семейството” и дейност по проект на Еразъм+.

С ентусиазъм малки и големи почистиха пространствата около детската градина, а в двора разработиха места за цветни градинки и засадиха храсти, подарени от родителите на първия учебен ден.

Споделете:

Прочетете също

Безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак на гърдата през целия октомври в „Сърце и Мозък“

Високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ стартира кампания за безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *