Майка и бебето ѝ бяха спасени със сложна операция  в УМБАЛ „Света Марина“– Плевен

Снимка – УМБАЛ „Света Марина – Плевен“

32-годишна пациентка с карцином на шийката на матката успя да износи и роди момченце. Жената била диагностицирана с онкологично заболяване. След това разбрала, че е бременна.

В този момент случая поемат лекарите от УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен.

Жената решава да износи детето, въпреки рисковете. С помощта на акад. д-р Григор Горчев, доц. д-р Надежда Хинкова и д-р Пепо Партенов тя преминава успешно високорисковата бременност, докато дойде момент, подходящ за раждане. Накрая, екипът на акад. Горчев извършва сложна хирургична операция на два етапа, в която първо се ражда момченцето, а след това туморът на майката е отстранен. Детето и майката са добре.

“Тези случаи са много тежки, тъй като туморът носи сериозни рискове от кървене по време на бременността и операцията. Предизвикателство е да опазиш такава бременност до момента, в който бебето е готово да се роди. Щастливи сме, че два живота бяха спасени. За нас като лекари по-голямо удовлетворение няма“, сподели  акад. д-р Григор Горчев. 

Това е поредният сложен случай, който специалистите от УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен приключиха успешно. Вече 20 години болницата е лидер в изграждането на истинска интелигентна медицина в България.

Снимка – Акад. д-р Григор Горчев. УМБАЛ „Света Марина – Плевен“

Споделете:

Прочетете също

Маслени портрети смениха черно-белите снимки на плевенските кметове в Заседателната зала на Община Плевен

Снимка – пресцентър община Плевен. Портрети, нарисувани с маслени бои от плевенски творци, смениха досегашните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *