Майка: Държавата ми дава 90 лв. детски, банката ми взима 50 от тях

Майка: Държавата ми дава 90 лв. детски, банката ми взима 50 от тях
Снимка – интернет.

За този парадокс сподели в социалните мрежи Йорданка Лазаринова от Бургас. От „Плевен прес” се свързахме с нея за повече подробности и да ни даде разрешение да публикуваме историята ѝ. Ето какво разказа първоначално във фейсбук:

„Аз съм от хората във ФБ, които не споделят постове, но днес не мога да остана безучастна. Потресена съм от случващото се в държавата,относно банките, банковите лихви и таксите на теглене в брой. Днес отидох до fbank , за да изтегля детските надбавки и останах безкрайно разочарована от таксата, която банката ми взе за теглене в брой от каса-12 лв. плюс такса обслужване на сметката в размер на 38,50 лв. и така от 90 лв. Които ми се полагат за децата банката ми взе 50.50ст./петдесет лева и петдесет стотинки/?!!!
Оказа се, че от месец Август има нови такси,които държавата им е разрешила да вземат. Как е възможно държавата да не контролира банките а те да извършват своеволия и да огрбват безнаказано хората?!Подчертавам, че не съм осведомена от fbank за промяната и ме поставиха пред свършен факт!
Смешно е и много жалко!
Имам много хора,които разчитат на тази сума за да нахранят децата си.
Интересно ми е това дали е уговорка между Министерство на труда и социалната политика и банките?! Уж даваме детски а си ги взимаме под формата на такси?!
Браво на вас! „

Публикуваната от Йорданка Лазаринова история има продължение, за което тя ни разказа. От банката ѝ се обадили, за да ѝ кажат, че „ще ѝ възстановят сумата за поддръжка на сметката” Но таксата от 12 лв. за теглене от касата, си остава. Г-жа Лазаринова сподели с нас: „Всъщност моето възмущение беше именно заради тази такса от 12 лв. Клиент съм на банката от няколко години В тази сметка получавам само и единствено детски. През всичките години за същата услуга  плащах 2 лв. И изведнъж петкратно 12 лв. Аз ги виждам така нещата: теглиш на каса 50 лв., за да си купиш храна и хоп – банката ти взима 12 хляба, защото ползваш нейните услуги.

Този разказ звучи потресаващо на фона на бодряшките обещания на Борисов и Сачева, че „гладен няма да остане никой”.

Затова споделяме казаното от гневен читател по повод мерките и обещанията:” Уникална държава (географско понятие)!!! Когато затваряш държавата, първо спираш плащанията към банките, сметките за ток, парно и вода, обещетяваш най-бедните и гладни хора, многобройните семейства. Тук виждаме само мерки, въвеждани от хора подчертавам дебело – С ОГРОМНА И СИГУРНА ЗАПЛАТА. Всички други да се оправят! Това е свръх ГЕНОЦИД….”

Правителството и банките работят дружно и в съгласие от край време. Банките тихомълком вдигат таксите – правителството мълчи. Както и разните там сдружения, синдикати, професионални организации и медии. Правителството въвежда строги мерки против заразата – но строги мерки към банките по време на криза и в интерес на хората – няма ! Както не сме чули и депутати да се загрижат за престъпното вдигане на банкови такси в трудни времена за обикновените хора. Същите, за които току – що финансовият министър каза по БНТ: “Знаем за притесненията на хората”. Дали ?!

А за данъчна и банкова ваканция знаят ли ? За притесненията на хора с кредити, за родители плащащи такси на банките, за да си вземат детските дали знаят ? . Да видим до кога българите ще издържат на всичко това – ковид, мерки и политици.

Прочетете също

Плевенски ресторанти и заведения няма да протестират

Плевенски ресторанти и заведения няма да протестират

Затворени заведения в Плевен. Снимка – фейсбук. По повод обявеният от СЗБ /Сдружение на заведенията …

3 коментара

 1. Avatar of Иванов

  Чета и се чудех кога ще дойде оплюването на Борисов, защото една госпожа не си е прочела общите условия.
  Како,кеша е скъпа услуга. Да си беше извадила карта към сметката и да плащаш с нея или пък ако толкова държиш на кеш-да си ги теглиш от банкомат.
  Ама то трябва и акъл.

  • Avatar of Одран до кръв!
   Одран до кръв!

   Това си е пладнешки грабеж! Какви общи условия, тези космически такси тихомълком се въведоха от 15.09.2020 г. от всички банки! И същите хиени отчитат милиарди печалби за сметка на бедняците! А заплатите на банковите служители са 5-6 цифрени! Направиха така, че социалните и бизнес разплащанията по банков път нямат алтернатива! Как преди години имаше служители, които обслужваха пенсии, застраховки, такси и др. кеш плащания, без да вземат и 1 стотинка отгоре? Държавата си беше на мястото! А сега нещата са убийствени! Дерат ти 8 кожи и то мълчешком! Какъв е този обир? Но народа си е виновен, че не грабне тоягите!!! Не ние трябва да се страхуваме от държавните обирджии, а те от нас, защото ги хрантутим!

   • Avatar of Веселин
    Веселин

    Да, народът си е виновен /основно по-простичкия/, защото не плаща с карта, а по инерция от миналото бърза да тегли парите в кеш да си ги гледа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *