Любиш ЕС, ЛГБТ и третия пол – мразиш Чехов, Гогол, Шостакович. И всичко е точно… 

Ивет Костова. Снимка – личен архив.

За пропагандирането до втръсване на  „европейските ценности” и внушенията за „правилна” и „неправилна” страна при избора на тези ценности, пише на 22-ри юни, Ивет Костова на своята фейсбук страница. Тя е познато име на театралната и културна общественост не само в Плевен. Ивет Костова е в УС на КДК /Клуб на дейците на културата/ в Плевен и е с активна творческа и гражданска позиция по актуални теми от ежедневието ни.

Постът, който днес е качила и който публикуваме с нейно разрешение, повдига много въпроси и е дискусионен. Защото нещата в живота, както и в политиката никога не са черно-бели. И защото отказът от аналитично мислене никога не е водил до нещо добро.

„Плевен прес” предоставя трибуна на всеки, който би желал да огласи своята позиция по повдигнатия от Ивет Костова проблем.

„Ей, много ми писна разни недораслеци да ме поучават, че трябва да избера „правилната страна“ и да прегърна европейските ценности. В противен случай, значи съм за Путин. Винаги съм се смятала за европейка, защото още прадядото на баба ми от Ески Джумая е избрал европейските ценности и си е открил търговски кантори в Търново, Русе, Виена и Манчестър. По време на мурабето (1878) обаче, когато 500 негови съграждани били изклани от башибозука, той изпратил синовете си да търсят помощ от руснаците и те дошли. По заповед на ген.-лейт. Ернрот.

Стига сме се ровили в историята, призовават безродниците и сигурно са прави. Много по-лесно е да ти разпоредят кого да любиш и кого да мразиш. Любиш ЕС, ЛГБТИ и третия пол, мразиш Гогол, Чехов, Мусоргски, Римски-Корсаков и Шостакович… и всичко е точно”.

Споделете:

Прочетете също

От 6 юли започват проверки от Държавен фонд „Земеделие“

Снимка – Държавен фонд „Земеделие“ Започнаха кръстосаните проверки за Кампания 2022. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.