Луди ни направихте. Сега и зелени паспорти

Снимка – интернет.

Преди една седмица „Плевен прес” би камбаната за това. На 11-ти октомври публикувахме „Зелените паспорти – здравен фашизъм или грижа за здравето?” https://www.plevenpress.com/%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b8-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b8/

Местните политици, местните водачи на листи не реагираха. Читателите – разделени. Едните „за”, другите – „против”. С взаимни упреци, че даже и обиди.

Сега и задължителен „зелен сертификат” за всички дейности на закрито. Луди станахме и луди ни направиха управляващи и здравни министри. В комбина с медицински светила и кризисни щабове.

Две години така и не разбрахме на кого да вярваме и къде е истината за този вирус, и тези ваксини ? То не бяха трупове, чували, мерки и заповеди. Мутафчийски казва едно, Мангъров – друго. Стойчо Кацаров громи ваксините като обикновен доктор, сега издава заповеди като министър. За задължителни зелени сертификати.

Едни доктори се ваксинират, други са против ваксините. Но тихомълком.

Брюксел помага с пари, но ако върви ваксинацията.

Държави прекратяват поставянето на някои ваксини заради странични ефекти. В други страни с 80 % ваксинирано население въвеждат драконовски предпазни мерки.

Производители на ваксини отказват да поемат гаранции срещу страничните ефекти. Ваксинирани хора се разболяват отново. Продължават съобщенията за нежелани странични ефекти. Публикувани обаче в чужди медии.

Аутопсиите на починали от Ковид са забранени все още. Защо ?

Мерките не дават резултат. Ваксините не пазят от вируса. Само от по-тежко прекарване на болестта.

Зелените паспорти са за прекарали Ковид-а, но антителата им изчезват след определен срок. Тогава ?

В интернет вървят всякакви конспиративни теории. От пъклен план на световния елит, та до Бил Гейтс.

Е как да не полудееш ? Как така изведнъж този министър издаде заповед за тези паспорти ? Как подготви страната за тях ? Какво ще правят хората, на които поставянето на ваксина е противопоказно заради други заболявания ? За тях министърът помисли ли ? Какво ще правят хората, които не желаят да се ваксинират ? За тях магазини, кафенета, библиотеки, зали са забранени. За техните права помисли ли министърът ? Как така се въвежда нещо засягащо живота на хората без предварителна подготовка за последиците от него ?

Погледнахме и страниците във фейсбук на плевенските водачи на листи, за да видим има ли реакция за случващото се. На други звъняхме по телефона. Трети помолихме да ни изпратят мнението си на редакционната поща.

Пръв написа пост Радостин Василев /ИТН/: „Някой вече стъпи много накриво. Вчера застана на ръба на скалата и вече гледа пропастта. Аз съм за незабавна отмяна на тази недомислица! Тя предизвика пореден огромен стрес в обществото. Ваксинацията със сигурност спасява животи, но е личен избор! Ограничаването на правата на неваксинираните е противоконституционно”.

Други постове не открихме. Затова звъняхме на телефоните. Този на проф Румен Гечев /БСП за България/ не отговаряше. На Найден Зеленогорски /”Демократична България – Обединение”/ – също. Но знаем, че той прекара тежък Ковид. Нормално е да има отражение върху позицията му.

Валери Лачовски /ГЕРБ-СДС/ без колебание ни отговори: „Категорично съм против. Защото всяка мярка трябва да се обмисля добре, преди да бъде въведена. В момента няма никаква предварителна подготовка за прилагането ѝ и нейните последици върху хората и бизнеса. Не може от днес за утре да предприемаш подобно действие”.

Юлиян Ненчев /”Изправи се БГ”/: „Категорично съм против. Дори в момента на национално ниво обмисляме да предприемем съдебни постъпки срещу въведените мерки и задължителното изискване на зеления сертификат”.

Марио Рангелов /ДПС/: „Трудно е да се вземе категорично решение. От една страна здравната система се задъхва. От друга – трябва да спазваме разпорежданията на институциите. При това положение няма как да се вземе категорично решение”.

Да, трябва да се спазват разпорежданията на институциите. Но когато им вярваш. Нашите институции направиха всичко възможно да сринат доверието ни в тях. Правят го и партиите, които си разпределят институциите „на квотен принцип”. Които не се свенят да яхнат всеки граждански протест. Снимката, която поместваме е доказателство за това.

Протест пред РЗИ – Плевен, срещу зелените паспорти, организиран от политическа партия. Снимка – Плевен прес.

Българинът отказва да мисли, това е ! Отказва да има гордост и независимост. Затова избира зависими и семпли хора да го управляват.

Министър Кацаров сам не взима решения за заповеди, това е ясно за всеки средно интелигентен човек. Включително и за „зелените паспорти”. Тогава ?

Тогава ще завършим с това, което писахме и на 11-ти октомври за зелените паспорти: „Но тук идват избори и както някои политици обичат да казват „държавната лодка не трябва много да се клати, за да не потънем всички”.

Само че, ние вече сме потънали щом живеем единствено  с казаното от телевизорите и предизборните мантри. И май си заслужаваме този живот”.

Честит ви зелен паспорт !

Споделете:

Прочетете също

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

Икона на Света Варвара. Снимка – Интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края …

Един коментар

  1. Иванова

    Никой не нарушава права на неваксинираните. Зелен сертификат се вади и с тест, никой не ги задължава да се ваксинират. Защо натъртвате,че неваксинираните нямат достъп до заведения и услуги, като не е така?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *