Лозан Панов в Плевен: И най-дългият път започва с малка крачка. Да я направим заедно

ЛП 1
Снимка
– Плевен прес.

В късния следобед на 29 октомври, кандидат – президентската двойка Лозан Панов  и Мария Касимова – Моасе пристигнаха в Плевен. На площад „Възраждане“ те бяха посрещнати от членове и симпатизанти на коалиция „Демократична България – Обединение“ и граждани.

ЛП 2
Снимка – Плевен прес.

След като се здрависа с повечето посрещачи, Лозан Панов каза пред плевенските медии:

„Посланията ни са свързани с цените на електроенергията и руския газ, които преобърнаха ежедневието на всички ни. Свързани са с проблемите на заведенията и институциите, и битката да ги върнем на обществото, на което трябва да служат. Свободата на словото е друг проблем, който съществува. Без свобода на словото няма как да се осветлят и да се покажат проблемите, за да можем да направим следващата стъпка и да ги решаваме. Тук сме за да говорим наред със съдебната реформа,  за това, как отново не бяхме подготвени за четвъртата  Ковид вълна.

Завладяната държава вече не изненадва никого. Ние се уверихме колко са обезценени институциите. Градовете се обезлюдяват, има проблеми с водата, проблеми с отоплението, проблеми от всякакво естество. Звучи тъжно, но има настроение и дух, и макар това да са третите избори, усетихме ентусиазъм. 

Съдебната реформа е част от проблема, винаги се опира до съд, винаги хората стигат до там, където трябва да бранят своите права. Някои се отказват много бързо, други се обезверяват в течение на времето. Трудно се обобщават темите в съдебната реформа, но ако там подредим нашата градинка, България ще изглежда по-различно.

На всякъде хората споделят, че ако тръгнеш да правиш нещо, веднага те накачулват всякакви институции и не само че ти пречат, ами накрая и ти отнемат бизнеса. Това е тъжно, но се случва в цяла  България.

Ние сме по-разделени от всякога и сега в този момент „за“ и „против“ ваксинациите, „за“ и „ против“ сертификатите, трябва да намерим така необходимата златна среда и да можем заедно като общество да преминем през това тежко изпитание. И най-дългия път започва с малка крачка, нека да я направим заедно.

ЛП 3
Снимка – Плевен прес.

Мария Касимова – Моасе:   Това, което аз бих искала да развивам, от тази толкова отговорна институция, са преди всичко социалните каузи.    Моята лична кауза е да направя връзката между хора, организациите които ги представляват и институциите. Някак много се отделихме.

Другото, за което искам да работя, е културната дипломация. Не можем да живеем в страна, в която има толкова много култура и да не умеем да я предлагаме. Ние имаме толкова много история и култура и още не сме успели да я представим качествено на света.

Идваме в Плевен и с тази идея. Знаем колко богат, красив и с колко култура е този град. Това място заслужава да бъде видяно и посочено като особен град на картата на България във всяко отношение.

След тези кратки изявления кандидатите за „Дондуков“ 2 тръгнаха на среща с избиратели.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

IMG 8574

Деца празнуваха на Спортния комплекс в град Левски

Деца празнуваха на Спортния комплекс в град Левски. На 19 юли празникът  започна с музикален поздрав …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *