Последни новини
Начало | Новини | Липсата на ефективна местна администрация пречи на Плевен да е регионален лидер, според анкета на “Плевен прес”

Липсата на ефективна местна администрация пречи на Плевен да е регионален лидер, според анкета на “Плевен прес”

Преди 3 месеца запитахме читателите на сайта “Какво пречи на Плевен да бъде регионален лидер в Централна Северна България” ? Получените 677 гласа в анкетата дават представа за нагласите на читателите по този въпрос.

Нна първо място като причина те посочват неефективната местна администрация – 15.37 %. За сведение на читателите, в нея влизат общата и специализираната администрация /чл. 5 от Закона за администрацията/. Т.е. тук са всички местни представители на изпълнителната и държавната власт.

Липсата на държавна подкрепа е на второ място – 15.23 %. Като сериозна следваща причина се посочва обезлюдяването на Плевен – 14.79 % Интересното е, че в първите три причини липсва така широко коментираната липса на магистрала, инфраструктура и пътна свързаност. Според анкетираните по-същественото е наличието на държавна подкрепа, на ефективна администрация и спиране обезлюдяването на Плевен.

Как се подреждат отговорите след третото място ? Липса на инвеститори – 12.45 %, липса на магистрала, инфраструктура и пътна свързаност – 10.83 %, липса на гражданско общество – 8.78 %, неразвита индустриална зона – 7.32 %, липса на обща политика между Плевен, Ловеч и съседни региони – 3.81 %. На друго мнение са 0.88 %, а не могат да преценят – 0.44 %.

Важно е да уточним, че анкетираните са посочвали повече от един отговор. Резултатите нямат претенция за представителност, но биха били полезни за онези, които ръководят местните институции чрез своите администрации, когато става въпрос за планиране и перспективи.

Прочетете също

На любов към нашенската музика и танци учи Златка Чардакова младежите в ОСО – Плевен

Учителка по професия, по съдба, мисля и по призвание. Това казва за себе си Златка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *