ЛЕОНИ България посрещна посетители от профилирани училища в Плевен

LEONI visit schools

Плевен, 5 юни 2023г. ЛЕОНИ България бе домакин на еднодневно посещение на младежи от две профилирани училища в Плевен.

Бъдещите зрелостници от Професионална гимназия по механоелектротехника и Професионална гимназия по електроника и химични технологии разгледаха завода, разположен на 30 000 кв. м. Те се запознаха с основните стъпки в производството на кабелни инсталации в автомобилостроенето.  Интерес провокира разказът на домакините за процесите по подготовка, рязане, асемблиране и тестване на вече готовия продукт. „Невидима, но много важна част от бъдещия автомобил, всяка инсталация, която изработваме тук, има значение за комфорта и безопасността на шофирането му“, споделиха от завода.

Почти пет години след откриването си ЛЕОНИ България днес е сред най-големите индустриални работодатели в Северна България. Осигурен е служебен транспорт, който обхваща много населени места в плевенския регион. Изискването за дългогодишен опит тук не е задължително за голяма част от позициите. Компанията предлага встъпително обучение.

Александър, който вече съвместява работата в завода с кандидатстудентска подготовка, коментира: „Опитът тук ме среща с истински задачи от практиката. Не само мога да бъда полезен, но и да уча непрекъснато нови неща.“

LEONI е глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергия и данни в автомобилната индустрия. Гамата от продукти включва стандартизирани кабели, специални кабели, кабели за данни, високотехнологични кабелни системи, както и свързани с тях компоненти. Като иновативен партньор и доставчик на решения с отличително развитие и системна експертиза, ЛЕОНИ подкрепя партньорите си към нарастващо устойчиви и свързани мобилни концепции – от автономно  до алтернативни задвижвания и системи за зареждане. ЛЕОНИ разработва кабелни системи от ново поколение, които редуцират комплексността и позволяват висока степен на автоматизация, например чрез зонална архитектура.  Групата от компании, регистрирани на фондовата борса, наброява около 100,000 служители в 28 страни, а консолидираните продажби са в размер на  5.1 млрд. евро през 2021.

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *