Лекоатлетическия мемориал и фолклорен конкурс се проведоха в община Червен бряг

CB 1

Две големи събития, под егидата на община Червен бряг се проведоха 20 април.
В

Койнаре се състоя 32-рото издание на Лекоатлетическия мемориал, в памет на Димитър Върбанов – Митето. Мястото на мемориалните пробези „Митето” е запазена марка в спортния календар на Българската федерация по лека атлетика, а провеждането им тази година бе още по-вълнуващо, защото протичат под знака на 100-годишнината на Федерацията.

CB 2Спортният форум е под патронажа на кмета на общината Атанас Атанасов, който даде официалният старт на състезанието:

„Днес

Койнаре е лекоатлетическата столица на България, защото посреща над 300 състезатели, представители на 35 клуба от цялата страна. Тази година Пробезите са включени в Програмата на Министерството на младежта и спорта – „Спортът – начин на живот”, като един от партньорите по този проект на КЛА „Спартак” – Койнаре е Община – Червен бряг. Целта е да се насърчи здравословния начин на живот, както и създаването на социални контакти чрез участие в масови спортни състезания.”

CB 3Той подчерта също, че подкрепата на спортните клубове в общината е негова лична кауза и стратегическа общинска политика.
Кметът Атанасов удостои с почетен плакет сина на Димитър Върбанов /Митето/ – Георги Семковски, за принос в развитието на леката атлетика и за достойно продължение на делото на неговия именит баща.

CB 4
Споделете:

Прочетете също

Slavi

Водачът на листата на ИТН за 15 МИР Плевен Слави Трифонов се отказа да е депутат

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *