ЛЕВИЦАТА! регистрира своята листа в РИК – Плевен

ПРОМЯНАТА
Част от членовете в листата на ЛЕВИЦАТА!, регистрирана за участие в изборите на 2-ри април. Снимка – Плевен прес.

В последният ден определен от ЦИК за регистрация на листите на партиите, които ще участват в изборите на 2-ри април, в 10:45 ч. ЛЕВИЦАТА! регистрира своята листа. Документите бяха внесени от водача на листата Иван Мандински, придружаван от  колегите си от листата.

В кратко блиц интервю за „Плевен прес“ те очертаха основните си задачи за кампанията и националната политика, която ще водят ако бъдат избрани в 49-то НС.

Г-н Мандински: С какво вашата листата на ЛЕВИЦАТА! има предимство пред листата на БСП ?

Нашата листа е сплав от младежка енергия и професионален опит. Съставена е така, че по най-добър начин да защитаваме интересите на плевенчани за една по-социална България, както и защита на националните ни интереси по един по-добър начин. Наясно сте какво се случва в БСП, истината обаче е много по-фрапираща от това, което гражданите си мислят, че е. Но не искам да нападам колегите от БСП, там има много достойни хора.

Казвате „един по-добър начин“. Дайте примери.

Първото нещо е, да отстояваме това, което казваме. Защото се получава така, че когато народните представители бъдат избрани, те много бързо забравят какво са обещали.

Основен акцент в нашата кампания ще бъде борба със  спекулата, както и инфлацията, доходите, социална справедливост. В международен план ще се борим за мир .

Истината е, че хората живеят в една много голяма нищета и едва си плащат битовите сметки. Цените скачат в удивителни размери. С това трябва да се справим.

За колко мандата ще се борите в предстоящата кампания ?

Със сигурност виждаме възможност за мандати. Знаете, че левите гласове спадат в последните няколко години. От 700 хиляди, в момента сме на 240 хиляди. А в Плевен от приблизително 40 хиляди, в момента сме на 11 хиляди. Като на тези избори тенденцията е резултата на лявото представителство да бъде още по-малък.

Затова преди няколко месеца ние подехме тази инициатива, да се обединим всички леви формации под един общ фронт да защитаваме левите избиратели по един достоен начин.

Тоест, разчитате гласовете на разочарованите социалисти да дойдат при вас…

Не само. Разчитаме на всички леви хора в България. И на всички хора, които милеят за страната си.

Каква предизборна кампания очаквате в област Плевен ?

Подготвили сме много силна кампания. Ние всички сме много активни хора и професионалисти в своята област. Всеки ден ще бъдем сред гражданите и ще промотираме нашите идеи. Ще бъдем искрени с хората и ще им кажем истината такава, каквато е, а те да преценяват.

И още нещо. Понеже г-жа Корнелия Нинова каза в един сутрешен блок, че няма напускали членове на БСП, искам да кажа, че по-голяма част от младежката организация на БСП, може би около 100 човека, ще се присъединят в кампанията на ЛЕВИЦАТА! Защото през всичките тия години,, през които младите хора сме се борили, не усетихме нито подкрепа на Партията, нито защитаване на идеите ни. Колкото пъти сме искали да направим нещо, сме били спирани. Бяхме ползвани само за масовка. И това е една от причините да се направи решителната крачка.

Г-жо Добрева, вие сте в листата на Левицата! от квотата на „Изправи се БГ“. Каква е вашата кауза като представител на това обединение ?

Моята кауза винаги е била образованието. Истината е, че в образованието постоянно има някакви реформи, обаче резултатите са доста разнопосочни. В образованието трябва да има много ясни цели още от самото начало – от предучилищна възраст, мине се през средното образование и се стигне до висшето образование. Да, хвърлят се много усилия, но те се разпиляват и не се канализират. А имаме нужда точно от това. Да съхраним ценностите, защото всички виждаме какво се случва в България и в света около нас.

Проф. Пачев, вие сте втори в листата на ЛЕВИЦАТА! Ако бъдете плевенски народен представител, на какво ще се посветите ?

Това е свързано преди всичко с моята работа в областта на науката и образованието. Там най-много ще имам възможност да помагам. Както и в областта на земеделието, тъй като то ни е наше призвание.

Ето листата на ЛЕВИЦАТА! за 15 МИР – Плевен:

 1. Иван Мандински
 2. проф. Иван Пачев
 3. Цветомира Добрева
 4. Поля Коларова-Цветкова
 5. Милен Митков
 6. Красимир Грунчев
 7. Наталия Петрова
 8. Любислав Кирилов
 9. Христо Киров
 10. Здравко Енев
 11. Мариян Йорданов
 12. Веселин Радев
 13. Аня Михова
 14. Росен Пещенски
 15. Цветан Методиев
 16. Васил Антонов
Л 2
Л 3 1

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

442495312 7118537808250161 3176895769787279660 n

Бойко Борисов в Плевен: По-добри сме от всички останали! Знаем и можем да управляваме!

Зад нас във всеки български град стоят батальони от хора и заради тях съм длъжен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *