Последни новини
Начало | Новини | Къса памет: “Плевен извън борда на икономическите зони. Ловеч го изпревари”

Къса памет: “Плевен извън борда на икономическите зони. Ловеч го изпревари”

Индустриален парк. Снимка – интернет

Под това заглавие на 4-ти август 2017 год. “Плевен прес” публикува материал за решение на правителството относно икономическите зони. Днес в дебатите между тримата плевенски кандидат – кметове по Нова ТВ, стана дума отново за тези зони. Как щели да се развият благодарение на ново общинско управление. Как ще стане това след като през 2017-та правителството е взело подобно решение ? Ще отговорят ли на този въпрос господата кандидат – кметове, които щедро обещават тези зони ? Очакваме да го направят. Най-малко от уважение към читателите на сайта и бъдещите си избиратели.

Препечатваме статията без изменения.

В Плевен няма да има индустриална икономическа зона. Това се разбра от дадената току-що пресконференция на  министъра на икономиката Емил Караниколов. В управленската си програма правителството е заложило да има 4 /четири/ такива зони в страната, извън тази в Пловдив. И това са градовете Ловеч, Видин, Стара Загора, Монтана.

Усилията на правителството в сферата на икономиката са насочени към икономически растеж, намаляване на административната тежест за бизнеса и привличане на нови инвестиции, чрез подкрепа за развитието на Индустриалните зони, заяви  Емил Караниколов.

Министър Караниколов открои пет основни приоритета, за които ще работи, като сред тях освен облекчаването на административната  тежест и развитието на Индустриални зони, той посочи още повишаване на конкурентоспособността на българската икономика чрез провеждане на политика в подкрепа на малките и средните предприятия, засилен и ефективен следприватизационен и следконцесионен контрол и подкрепа за реализирането на всички мерки от Стратегията за развитие на капиталовия пазар.

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *