Курсант-старшина Николай Горненски направи първия си полет на вертолет Bell 206

Снимка – ВВВУ „Георги Бенковски“ Долна Митрополия.

На 14 март курсант-старшина Николай Горненски е направил първия си полет на вертолет Bell 206 и е започнал същинския етап от летателния си стаж в 24-та авиобаза – Крумово.

Полетът, изпълнен под ръководството на инструктора майор Боян Ангелов, е продължил един час и е включвал опознавателен полет по маршрут и полет в зона за запознаване с ефекта на кормилата. През месеца преди това курсантът летец от випуск 2023 на ВВВУ „Георги Бенковски” е преминал задълбочена теоретична и наземна подготовка, която е била оценена на отлично ниво от инстуркторско-методическия състав на авиобазата, след което е положил изпит за допускане до летателна дейност. През следващите два месеца предстои усвояване на редица задачи, сред които полет на висене, полет по кръга, полет по маршрут, полет в зона и полет за кацане на площадка с ограничени размери извън района на летището. Летателното обучение ще завърши с полагане на семестриален, а по-късно и държавен изпит по летателна подготовка.

Командването на 24-та авиационна база пожелава на курсант-старшина Николай Горненски да запази своя устрем и амбиция и да се справи успешно с предстоящите сложни етапи на подготовката си, които ще изградят неговата основа като един способен бъдещ летец-пилот на вертолет. Младите са най-ценният капитал, на който се основава бъдещето развитие на военната вертолетна авиация, и са жизнено необходими за поддържането на приемственост между поколенията.


Снимки – ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

Споделете:

Прочетете също

Зърнопроизводители от плевенско: Искаме спиране на безмитния внос на земеделска продукция от Украйна

Снимка – Плевен прес. Както „Плевен прес” информира, на 29-ти март зърнопроизводители от област Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *