Курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ с успех в научно – изследователска програма на НАСА

Отличените курсанти от ВВВУ“Г.Бенковски“ при връчване на сертификатите от бригаден генерал Юлиян Радойски. Снимка – Интернет.

Членовете на Космическото общество на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ са получили поредните си сертификати от НАСА.

Екипът на Космическото общество на ВВВУ „Г. Бенковски“ участва в още една научно-изследователска програма на НАСА за откриване и проследяване на астероиди – The International Astronomical Search Collaboration (IASC).

С професионалния астрономически софтуер Астрометрика младите астрономи са допълнили нови два астероида към своята колекция, с което откритията вече са 4.

Само ден след навършването на 2 години от освещаването на бойното знаме на възстановеното Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“, началникът на Авиационната Алма матер – бригаден генерал Юлиян Радойски е връчил сертификатите на младите надежди на Българските военновъздушни сили. Той е изразил удовлетвореността си от прогреса, който авиационните кадри показват с всяка изминала кампания.

Нови сертификати са получили:

курсант-старши сержант Михаил Йорданов, курсант-сержант Кристияна Николова, курсант-сержант Николай Манев.

Първи сертификати са получили:

курсант-младши сержант Алекс Сандев и курсант-младши сержант Светослав Иванов.

Техните ръководители от факултет „Авиационен“  са старши лейтенант д-р инж. Кирил Камбушев и лейтенант инж. Милен Симеонов.

Споделете:

Прочетете също

РБ „Хр. Смирненски“ – Плевен ще връчи на 30 май наградите от фотоконкурса „Пролетта през моя обектив“

Снимка – интернет. На 30 май 2023 г. от 17,30 часа в арт залата на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *