Курбан за здраве в село Дъбован

Снимка – община Гулянци.

Вече десет години кметство Дъбован организира курбан на селото на 17 септември, в Деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Много хора са се стекли в центъра на селото, за да измолят здраве и благополучие за себе си, близките си и родния си край.

Водосвет и освещаване на курбана е отслужил местният свещеник отец Марин. Кметът на селото Таня Жорова е поздравила хората с думите: „Вече няколко години ние правим курбан, за да се помолим злощастните събития и несгоди да стоят далеч от нас и селото ни, да имаме сполука и успех във всичките си стремежи и начинания. С времето превърнахме този ден в празник. Искам да благодаря на всички дарители, които помагат и на Вас, че сте тук. Нека заедно вървим напред с вяра, надежда и любов в сърцата.”

Гост на Дъбован в празничния ден е бил кметът на общината Лъчезар Яков. Той също е поздравил хората на площада: „Отдавна не се чувствам гост в нито едно селище от община Гулянци. Познавам всеки от вас, познавам проблемите и радостите – тук съм у дома си.“ – е заявил той и е пожелал: „Бъдете здрави и нека имаме повече хубави поводи за празанапред!“

Таня Жорова е благодарила на дарителите, които са помогнали със сили и средства за организирането на празника, и е пожелала на всички здраве и късмет.

След официалната част хората са седнали заедно на трапеза под сенките на площада, за да си хапнат от курбана, приготвен от Социалния патронаж при Община Гулянци. За празничното настроение на жители и гости са се погрижили самодейците от певческа група „Ехо от младостта” при ПК с. Дъбован, местният музикант Николай Трифонов и Дует „Демина”, които са представили своя авторска песен за село Дъбован.

Снимки – община Гулянци.

Споделете:

Прочетете също

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Снимка – интернет. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *