Кукленият фестивал „Шарено петле“ в град Плевен привлече и чуждестранни участници

20190704 175421
Снимка – Пресцентър Община Плевен

Куклени представления за деца и възрастни, улични спектакли, ателиета за изработка на кукли и предмети, огнено шоу, кокили… – това са само част от изненадите, които е подготвил за верните си почитатели ежегодният Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“.

Двадесет събития в петте фестивални дни от 6 до 10 юли предлага на публиката тазгодишното издание, а новостите са много – на петата година от създаването си плевенското Петле има вече международно участие – ще ни гостува театър „Буфос“ от Гърция и виртуозният уличен артист от Италия Симоне Романо.

Освен познатите места – пред и в залите на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ и в парка на Регионалния исторически музей, този юли арена на куклената магия ще стане и пешеходната зона, в която се развива действието на специално подготвения за фестивала уличен спектакъл на плевенския театър „Кокошка с брошка и… Шарено петле“.

Началните часове на представленията за петте дни са еднакви, което ще помогне на зрителите по-лесно да се ориентират в програмата и да следят всички интересни предложения. Представленията в Регионалния исторически музей са от 10 и 18 ч., за да се избегнат най-топлите часове, а спектаклите в или пред театъра са обявени за 19,30 ч.

И още една новост – детските ателиета ще се провеждат всеки ден от 16 ч. в театъра с предварително записване. Това ще помогне на артистите да обърнат повече внимание на всяко дете и освен с нова кукла или интригуващ предмет, то да си тръгне и с повече информация за кукления театър и за това как може само да си направи такъв и вкъщи.

„Шарено петле“ посреща първия си „малък“ юбилей с надеждата, че освен очаквано и популярно събитие, носи на своите малки и големи последователи и нови знания, и любов към необятния свят на кукленото изкуство.

Съорганизатори на традиционното културно събитие са Община Плевен, която го финансира изцяло, и ДКТ „Ив. Радоев” – Плевен.

Снимки и текст – Пресцентър Община Плевен.

Shareno petle plakat
Снимка – Пресцентър Община Плевен
Споделете:

Прочетете също

640 420 sela bez tok zaradi otkradnata zhica

Разкриха кражба на ток в село Милковица

Разкриха кражба на ток в частен имот в село Милковица на 12 април. Електрическото табло …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *