Кръводарителска акция във ВВВУ „Георги Бенковски“ Долна Митрополия

kruvodaryavane v Dolna Mitropoliya
Част от кръводарителите от ВВВУ “Г.Бенковски” – Долна Митрополия. Снимка – личен архив.

На апела на д-р Нели Досева – Директор на РЦТХ –Плевен   към личния състав на ВВВУ „Георги Бенковски“ за провеждане на акция по безвъзмездно кръводаряване са се отзовали  инструкторите от Професионалния сержантски колеж. За някои от тях това е 8-9 –то кръводаряване: Десислава Янева, Ангелина Ганкова, Мирослав Лазаров, Петьо Зарков и Красимир Иванов.

От Кръвния център и командването на ВВВУ  съобщават, че курсанти от първи курс, от почти всички специалности са  се включили в кръводаряването. Това са : Димитър Чанев, Андриан Петров, Любомир Нешев, Красимир Благоев, Добрин Гердов, Самуил Георгиев, Мариян Георгиев, Ирина Илиева, Антонио Калоянов, Росен Михайлов Цветелин Тоновски. Второкурсниците  дарили кръв са Ивайло Панев и Мартин Танкишев.

Д-р Досева се надява на дългосрочно сътрудничество с ВВВУ „Георги Бенковски“, защото кръводаряването е жест в името на живота.  „Това е особено необходимо в настоящата извънредна епидемична обстановка в страната, когато се наблюдава сериозен отлив от кръводарители.  Районният център за трансфузионна хематология в Плевен  търси нови възможности за привличане на кръводарители, за да се избегне затруднението при своевременното осигуряване на кръвни съставки за нуждаещите се пациенти не само в лечебните заведения от Плевенска област “,  категорична е д-р Досева.

Споделете:

Прочетете също

IZBORI 3

Плевен с най-ниска избирателна активност в Северозападна България. От 2 до 6% от имащите право на глас в област Плевен, са гласували за париите влезли в НС.

Избирателите с право на глас в област Плевен са 228 764 души. На 9-ти юни те …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *