Кристина Димитрова, Дара, Райна, Играта и много други идват в Белене за празника на града

Белене ще чества за поредна година датата на обяването си за град. През 1964 година с указ на Президиума на Народното събрание, тогавашното село Белене получава статута на град. В началото на септември беленчани ще отбележат 56-тата годишнина с празнична програма.

Празничните дни ще бъдат открити на 4-ти септември /петък/. В 16:00 часа ще се състои награждаване на победителите от Фото конкурса „Дунав в моето сърце”. Празниците „56 години Белене град” ще продължат с концерт на самодейни състави от общината. На площад „България“ от 21:00 ще пее гост-изпълнителката Кристина Димитрова. По същото време в парк „Радецки” ще се проведе „Рок вечер“, а в посетителския център на ПП „Персина” ще бъде „Персина Фест”.

За поредна година съчетанието между природа, вкусна храна и внимателно подбрана музикална програма ще съпътства „Персина фест“. Той ще продължи всяка вечер до понеделник с начален част от 21:00.

На съботния 5-ти септември от 10:00 часа ще бъде отслужен Благодарствен благосвет с петохлебие в църквата „Св. вмчк Георги Победоносец”. Вечерта от 19:30 жителите и гостите на града могат да се насладят на постановката на открито „Мечка“. От 20:00 Дара и Играта ще се погрижат за доброто настроение на беленчани с концерт на Площад „България”, а рок вечерта ще продължи в парк „Радецки“.

В последния празничен ден, 6-ти септември, в парка пред сградата на общината ще има възстановка на обичая „Прощъпълник“. Театралните постановки на открито ще продължат от 19:30 с „Предложението”, като по същото време ще проведе концерт на оркестър „Олимп“ и Ивелина Колева.

Празниците „56 години Белене град” ще бъдат последвани от концерт на Райна от 20:30 пред посетителския център на парк „Персина“. Час и половина по-късно, от 22:00 часа, тържествата ще бъдат официално закрити на площад „България”.

Прочетете също

Партия „Има такъв народ“ откри своята кампания с представяне на кандидат-депутатската си листа и кризисни мерки за енергетиката, бизнеса и домакинствата

От ляво на дясно – Андрей Михайлов, Ивайло Вълчев, Ива Митева, Радостин Василев, проф. Чорбанов, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *