Последни новини
Начало | Интервю | Красимир Каракачанов: В рамките на две – три години базата на ВВВУ трябва да е завършена

Красимир Каракачанов: В рамките на две – три години базата на ВВВУ трябва да е завършена

Красимир Каракачанов. Снимка – Тони Костова.

Специално за „Плевен Прес” министър Красимир Каракачанов отговори на въпроси свързани с откриването на ВВВУ „Г. Бенковски” в гр. Долна Митрополия.

Г-н Каракачанов, пожелахте успех на училището и неговите бъдещи възпитаници. Какви проблеми има още за разрешаване от тук насетне ?

Първо – акредитацията. Това зависи от някои формални проблеми между базата и ВВС, но те са взели мерки. Второто нещо – виждате сградата. 18 години нищо не е пипано. Поддържано е било това, което е за факултета. И тъй като личния състав е намалял многократно през годините, голяма част от материалната база е в окаяно състояние. Отделени са едни първоначални средства, но до края на годината трябва да се отделят още, за да може да се подготвят по-добре и учебните блокове, тъй като се предполага, че във времето напред ще има и много цивилни студенти, които ще учат за гражданската авиация. Както и технически кадри, летци, ръководители на въздушно движение.

Как ще се реши проблема с преподавателския състав ?

Преподавателски състав има. Просто трябва да бъдат привлечени. Пак опираме до един чисто битов въпрос –  преподавателите в Плевен трябва да им осигурим транспорт, за да могат да идват сутрин на работа и да се прибират. Всъщност, тук след 18 години забвение има много такива дребни въпроси, които сме подхванали да ги решаваме. Като например жилища, общежитие, транспорт и т.н. Допълнително трябва да се подготвят аудитории, тъй като ще се открият още няколко факултета.

Кога ще стане всичко това ?

Всеки ден по малко нещо става. В рамките на две – три години трябва всичко да е приключило.

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *