Начало | Covid-19 | КПП- та в Плевен работят на пълни обороти. Масово се минава през с. Къшин, за да се избегне контрола.

КПП- та в Плевен работят на пълни обороти. Масово се минава през с. Къшин, за да се избегне контрола.

КПП Плевен – Русе, посока Гривица. Снимка – Плевен прес.

Всички входно – изходни артерии на Плевен са  поставени под контрол от полицията. Това установи наша проверка. За да избегнат този контрол водачи на автомобили масово минават през с. Къшин. „Направо е ужасно”, сподели кметът на селото Пламен Петков. Леки и товарни автомобили са блокирали селото. „Търсих полицията, за да спрем това нещо, но не могат да помогнат”, каза Петков.

Той продължава да търси решение на възникналия проблем.

КПП Плевен – Д. Митлоролия, кръговото за Метро. Снимка – Плевен прес.

Наш екип установи, че автомобилния трафик в съботния ден е оживен. Малко преди обяд, леки и товарни автомобили пътуваха без да има големи задръствания заради наличието на КПП. С изключение на изхода преди КАТ /посока Метро/, където се образува голяма колона, на всички други места няма образувани тапи.

КПП Плевен – София. Снимка – Плевен прес.

Полицията се е обърнала за съдействие към кметовете по места, да предложат доброволци в помощ на полицейските органи. Такива вече има на КПП-та, видя нашият екип.

Дори и с доброволци органите на МВР не могат да покрият всички места, споделят кметове пред „Плевен прес”. Роми и българи масово минават по черни пътища и влизат в Плевен избягвайки контрола.

КПП Плевен – Ловеч. Снимка – Плевен прес.

Решението е в пълна блокада на всички населени места, без никакво движение, твърдят представители на изпълнителната власт.

Прочетете също

“Инспекторатът” описа близо 50 излезли от употреба коли

Служители от отдел „Инспекторат” към Дирекция „Обществен ред и сигурност” в Община Плевен описаха 46 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *