Костадин Костадинов пред „Плевен прес”: Медиите ги е страх да ни отразяват

Движение Възраждане, чийто основател е Костадин Костадинов, е една от най-новите партии на политическата сцена у нас.  Членове и симпатизанти на движението разчитат на отворените срещи с граждани из страната, както и интернет платформата си, за да популяризират своята дейност. Лидерът и основател на движението Костадин Костадинов обяснява липсата на медийно внимание със страха “Възраждане” да бъде отразявано. След края на поредната сбирка на партията в Плевен, проведохме интервю с К. Костадинов, в което той очерта приоритетите на “Възраждане” за предстоящите избори.

Плевен прес: Господин Костадинов, европейските избори наближават. Кампанията официално не е започнала, но политическите пластове започнаха да се разместват. Тази среща как по-скоро бихте я описали: като предизборна такава или по-скоро среща за гражданска дискусия и обмен на мнение?

К.Костадинов: Това е стандартна отворена среща, каквато ние провеждаме из цялата страна вече година и половина. Активистите на нашата организация не са спирали да обикалят страната веднага след края на парламентарните избори през 2017 година. Целта е една: След като нямаме достатъчен медиен комфорт, на какъвто останалите партии се наслаждават,  отиваме директно сред народа, за да разберат за нас, че съществуваме. Не може да разчитаме изцяло на социалните мрежи.

Плевен прес: На какво според Вас се дължи това медийно затъмнение ?

К. Костадинов: На страх ! Страхът от “Възраждане” е много е силен. Страх ги е от нас, защото знаят, че ние сме неконтролирани от статуквото в момента и над нас не седи никой. Зад нас седят единствено нашите избиратели – хората, които ни контролират. „Възраждане” e единствената нормална политическа организация, която е изцяло контролирана от своите избиратели.

Плевен прес: Към какво европейско политическо семейство ще се присъедините, ако “Възраждане” има късмета  да вкара свой европейски депутат?

К. Костадинов: Така наречените европейски семейства са толкова декадентски и деградантски, че не виждам смисъл да го коментираме. Може би групата, която беше пробвана да се създаде около Марин льо Пен /б.а. лидерката на френските националисти/, но тя не се създаде, защото не можаха да съберат достатъчна бройка. Парадоксът, е че имаше предложение към българския евродепутат Ангел Джамбазки да се присъедини към тях и всъщност негова беше ключовата роля да не се състои тази група на Марин льо Пен. Правилата на Европейския парламент са такива, че изискват в дадена група да има минимум  25 евродепутата от минимум седем различни държави. Тя беше събрала 30 депутата, обаче от 6 държави. Трябваше още един европейски депутат от различна държава. Каракачанов и Джамбазки отказаха на Марин льо Пен и отидоха в групата на Европейските Консерватори и Реформатори, в която също така членува Партията на справедливостта и развитието на Ердоган.

Плевен прес: В крайната сметка какви политики би защитавал един бъдещ европейски депутат от “Възраждане”?

К. Костадинов: Само и единствено български национални интереси. Eвропейският съюз в тази му форма е заплаха за eвропейската цивилизация.

Плевен прес: В този ред на мисли да разбирам ли, че темата за еврото би била една от опорните точки по време на кампанията?

К. Костадинов: Не само това. Като цяло темата ще бъде за отношението Брюксел – София, защото няма как хора, които са избирани от никого да представляват милиони и да контролират трилиони. Тоест представляват милиони граждани и контролират трилиони евра.  В никакъв случай не бива да продължава това. Особено пък да не говорим за нашата страна,  която под управлението на сервилни блюдолизци като Борисов и компания, бе превърната в един ресурсен и енергиен придатък на Европейския съюз. Изнасяме единствено и само работна ръка и мозъци. Нещо, което от българска гледна точка, е просто недопустимо.

Споделете:

Прочетете също

Централна Северна България с онлайн портал за култура и туризъм „Ела и преживей!“

Снимка – Областна администрация – Плевен Преди няколко седмици бе поставено началото на онлайн регионален …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.